Odhalte s námi další nesmysly, které se tradují o sexu

26.09.2011 | Sex a vztahy

Zatímco celá staletí se o něm mlčelo, dnes se o sexu mluví velmi otevřeně. Ale ještě stále v této oblasti koluje celá řada polopravd a nesmyslných představ. Zbořte s námi dalších 5 mýtů o sexu!

Mýtus č. 1: Lubrikant je pro starší ženy

Ve skutečnosti se může lubrikant hodit ženám, které chtějí mít hodně sexu. Nebo velmi rychlý sex. Nebo anální sex. Nebo sex s kondomem. Nebo sex, i když jsou ve stresu, takže jejich tělo nedostatečně odpovídá na dráždění. Nebo si chtějí užívat sexu, i když berou antihistaminika.
Jak vidíte, pro použití lubrikačního gelu existuje celá řada důvodů, které nemají nic společného s věkem nebo menopauzou.
Nezaslouženě špatná pověst lubrikačních gelů souvisí s představou, že je to jakási „pomůcka při problémech“. To je ale poměrně omezená představa, lubrikant může být klidně považován za příjemné zpestření milování, zábavu, zkrátka takovou hračku pro dospělé.

Mýtus č. 2: Naučím se pár triků a budu skvělý milenec/skvělá milenka

Knih, příruček a článků, které přinášejí zaručené návody jak uspokojit partnera či partnerku, existuje bezpočet. Je skvělé, že znáte anatomii, víte o všech možných erotogenních zónách, přečetli jste spoustu návodů na skvělý sex, jenže to nestačí. Milování není učivo do školy, ale souhra dvou lidských bytostí. Úžasnou milenkou/úžasným milencem se nestanete nastudováním teoretických pouček – sex není záležitost choreografie, je to spíše improvizace.

Dokonalosti můžete dosáhnout (za předpokladu, že v něčem lze být dokonalý) tím, že budete správně chápat řeč těla svého milence/své milenky, budete schopni dělit se o svou rozkoš, vnímat partnerovy nálady, touhy a (někdy nevyřčená) přání. Pokud se však stanete – v přeneseném smyslu – autopilotem opakujícím stále stejné pohyby a „triky“, byť načtené v renomovaných knihách, vyženete ze svého milostného života veškerou krásu a rozmanitost.

Mýtus číslo 3: Sex bez styku není sex

Kdo vlastně přišel s tím, že milování rovná se pohlavní styk, tedy proniknutí penisu do pochvy? Orgasmu se dá přece dosáhnout i jinými způsoby. Představa, že „předehra“ je jen cosi, co vede k tomu nejdůležitějšímu, tedy styku, je poměrně omezená. Proč milování „předehrou“ nezačít i neukončit? Naše těla jsou schopná dosáhnout a vnímat erotické potěšení či vzrušení i doteky, polibky, mazlením, pohledy, slovy… I takové může být krásné, plnohodnotné milování. Chce to jen trochu představivosti.

Mýtus č. 4: Erotické pomůcky a hračky jsou jen pro nezadané

Některé pomůcky jsou opravdu skvělé, pokud zrovna nemáte partnera či partnerku. Ale proč je, když přestanete patřit mezi nezadané, rychle schovávat do skříně? Vždyť se mohou stát oživením vašeho společného sexuálního života.

Navíc kdo tvrdí, že partnerský sexuální život znamená konec sebeuspokojování? Někteří sexuologové dokonce považují masturbaci za jeden ze způsobů, jak společné milování zlepšit – jednak se díky ní zvýší vaše libido (jste více „naladění“ na sex), jednak je dobré poznávat svou sexualitu, protože si tím dodáváme sebevědomí a snadněji dosáhneme uspokojení.

Mýtus č. 5: Plánovaný sex není sexy

Přijde vám praxe některých párů, jež mají pevně stanoveny např. dny v týdnu, jejichž noci jsou vyhrazeny společnému milování, jako cosi, co musí nutně snížit jejich touhu? Tak to ale být vůbec nemusí. Ano, existuje tu určitá míra nebezpečí, že takto upadne sexuální život do určitého stereotypu, ale ta není nijak vysoká.

Ve skutečnosti může plánované milování sexuální život oživit a ozvláštnit. Partneři mají něco, na co se mohou těšit, i samotné plánování „dne D“ může být pěkně vzrušující. Navíc je zárukou, že ve stanovený den nemají jinou prioritu než potěšit sebe a svou drahou polovičku.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat