Pomoc, partner se nechce milovat!

Mít partnera, neznamená mít uspokojivý sex. Svádíte ho krajkovým prádlem, jste ochotna mu udělat pomyšlení, ale on na vaše projevy lásky absolutně nereaguje? Co je špatně? Proč odmítá vaše tělo?

I když se spíš o ženách říká, že neoplývají velkým množstvím sexuální touhy, a muži jsou údajně těmi, kdo je musí k milování skoro až přemlouvat, ani muži nejsou stroje, které mohou souložit pořád. Jejich touhu ovlivňuje mnoho faktorů – stejně jako tu ženskou. Proto není ničím výjimečným, když se klasická role obrátí.

Už se mu nelíbím

S přítelem jsme spolu dva roky. Chová se ke mně hezky, žádné vážné problémy mezi sebou nemáme. Teda až na jeden,“ začíná své vyprávění čtenářka Anna. „I když si ve všem rozumíme, neklape nám to v posteli. Já bych se s ním chtěla milovat, a taky se kvůli tomu můžu přetrhnout: kupuju si sexy prádlo, provokuju, navrhuju neobvyklá místa i metody, ale všechno je mi to k ničemu,“ stěžuje si. V čem je kámen úrazu? „On mě prostě nechce, ale já vůbec nevím proč. Nabízím se mu, chci ho hladit, být v jeho blízkosti, ale co dělá on? Vyhýbá se kontaktu se mnou, a dokonce mi jednou řekl, že už pro něj nejsem přitažlivá. Masturbace mu přitom cizí není. Už dvakrát jsem ho totiž přistihla, jak si to dělá sám. Co dělám špatně, proboha?“ ptá se Anna zoufale.

NEPŘEHLÉDNĚTE: 3 nesmysly, které vám zničí vztah

Co je špatně?

Na její otázku je jednoduchá odpověď: Nic. Jestli tento stav trvá už delší čas, a nejedná se o přechodné snížení touhy z důvodu pracovního stresu, zdravotních či jiných důvodů, dá se hovořit o odporu k sexu, který její partner v sobě chová. Proč? Kde ho vzal? „Partneři si přestanou vyhovovat, fyzická přitažlivost vyprchá, ten druhý jim už nesedí, přestože k tomu nemají žádný konkrétní důvod,“ zmiňuje se sexuolog Zlatko Pastor ve své knize Tajemství ženské sexuality. „I když se snaží, pomáhají si, starají se o děti a jsou k sobě pozorní, něco tam chybí. Někdo tomu říká sexuální chemie.“ A ta je samozřejmě klíčová. Buď mezi Annou a jejím partnerem nikdy nebyla, nebo jí bylo tak málo, že časem vyprchala jako vůně oblíbeného parfému z pokožky. V takových případech je jeden partner na druhého skoro až alergický. Vadí mu na něm všechno – i to, že dýchá. Ale co s tím?

Dají se škody napravit?

Veškerá snaha je bohužel marná. Některá doporučení jako romantický víkend kdesi ve welness centru, hraní erotických her popřípadě zkoušení neotřelých poloh, vymýšlení inovací od sexu ve třech po návštěvu swingers klubu by pomohla – ovšem jen v případě, pokud obě poloviny páru mají chuť na svém partnerském a intimním vztahu něco změnit. To jde však v případě, když je to jednomu z nich absolutně jedno, velmi složitě. Přemlouvat milence k souloži nelze. Stejně jako nutit ho k lásce. Podle Pastora to každý řeší jinak. Někdo se sexu vzdá, vystačí pouze s masturbací, jiný si najde paralelního partnera. „Při opravdové sexuální averzi je cesta zpět složitá, většinou nemožná,“ tvrdí Pastor.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Zkvalitněte svůj partnerský vztah! Víme, jak na to

Když nemiluje duše, nemiluje ani tělo

Říká se, že mozek je nejerotičtějším orgánem lidského těla. Zde se to potvrzuje. V pozadí problému totiž stojí partnerské neshody nebo permanentní odtažitost neznámého původu. Mozek nepřemluví tělo „k akci“, a když se mu to přece jen povede, je to na intimním setkání znát – obvykle nestojí za nic. Z druhé strany to taky není pohled zrovna příjemný. Milovat se s tělem bez duše, které nejeví známky radosti a vášně, nebaví nikoho.

Poslední pokus o záchranu vztahu

Anna se tak musí zdržet veškerých sexuálních náznaků, které by situaci  nikterak nepomohly, a vrhnout se na zlepšení svého partnerského vztahu, jenž má evidentně šrámy, a to návštěvou kouče partnerských vztahů nebo psychologa. Pokud i tento krok k ničemu nepovede, nabízí se rozchod. Nápoj nehynoucí lásky neexistuje. 
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat