Jak často vlastně myslí muži na sex?

19.01.2012 | Sex a vztahy

Na tuto otázku se člověk setkává s nejrůznějšími reakcemi. Jedna teorie praví, že přibližně každé dvě minuty, jiná pak dokonce přesvědčuje, že průměrný muž na sex myslí každých 7 vteřin (mimochodem, to by pak znamenalo 8000krát denně). Kde je ale pravda? Známe odpověď!

Je jasné, že pokud muž slyší, že by měl na sex myslet prakticky neustále, musí ho nutně napadnout, že s ním nejspíš „bude něco v nepořádku“, když on své myšlenky zaměstnává úplně jinak. Přitom je to přesně naopak.

Podle studie vědců z americké Ohio State University myslíme na sex mnohem méně, než jak nás podezírají nejrůznější představy a mýty. Muži v průměru věnují své myšlenky milování (ve smyslu sexu, nikoli myšlenek na to, že má kolegyně z vedlejší kanceláře hezký dekolt) 19krát denně, ženy pak 10krát denně (čímž se bortí teorie tvrdící, že ženy o sexu sice tolik nemluví, ale myslí na něj mnohem častěji než muži).

Mimochodem, muži své kolegyně „porazili“ i v počtu myšlenek na jídlo a spánek (autoři studie podotýkají, že to znamená, že jsou mnohem více zaměstnaní svými biologickými potřebami než ženy). Na jídlo myslí zástupci „silnějšího pohlaví“ 18krát denně, na spánek 11krát. Ženy zaměstnávají své myšlenky jídlem 15krát denně, spánkem 10krát.

Jak ale podotýkají autoři studie, nelze výsledky jejich výzkumu aplikovat jednoduše na celou populaci. Studie byla totiž provedena u vysokoškolských studentů, nyní je čas zaměřit se na starší ročníky. Zatímco ženy jsou sexuálně na vrcholu po dosažení 30 let věku, u mužů naopak v této době libido postupně klesá. Výsledky by tak mohly být u zralejších osob zcela odlišné.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:18
15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat