Nejlepší sex pod sluncem? Stačí 10 kroků!

Myslíte si, že maximálně uspokojivý a vášnivý sex zaručí pouze um skvělého milence? Omyl! K prožití nezapomenutelného milování je toho zapotřebí mnohem víc! Podle studie z Kanady nesmí chybět těchto 10 komponent!

Co dělá ze sexu tak skvělý zážitek? Je to adrenalin, intenzivní přitažlivost, chemie mezi partnery? Odpověď se pokusil nalézt kanadský věstník lidské sexuality (CJHS), který podrobil podrobným rozhovorům 64 účastníků výzkumu.

Dotázaní byli muži i ženy různého věku, vyznání a sexuální orientace, přičemž se mezi nimi nacházeli i vyznavači tvrdších praktik, stejně jako milostní klasici. Pelmel respondentů tak byl opravdu pestrý. Díky výpovědím těchto účastníků se podařilo sestavit žebříček nejčastějších odpovědí na otázku, co si představují pod pojmem skvělý sex. Ukazuje se tak, že i když se nedá obecně hodnotit výborné milování, protože je něco takového subjektivní, společné vlastnosti a požadavky mají všichni bez rozdílu na životní styl, sexuální orientaci nebo například věk stejné.

1. Soustředěnost 
Dotázaní uvádějí, že ideální sexuální zkušenost je taková, když je jejich milostný partner duchem přítomen, čili soustředí se na přijímání i dávání rozkoše, nepůsobí dojmem, že ho něco trápí a dokáže si milování užívat.

2.  Synchronizace partnerů
Mnoho z respondentů věří, že hluboké spojení mezi dvěma lidmi, bez ohledu na délku vztahu (hodiny až roky), je klíčovou součástí optimálního sexuálního spojení. Někteří tento stav popsali jako pocit synchronicity v těsném kontaktu, takže něco jako "ztrátu osobních hranic“. Ostatní to charakterizovali jako mocnou energii mezi dvěma jednotlivci.

3. Hluboká sexuální a erotická intimita
Prakticky každý, kdo se podílel na této studii, vyjádřil důležitost hlubokého smyslu důvěry, úcty, obdivu a skutečného přijetí mezi milenci. Ideálně se tento pocit rozvíjí dlouho předtím, než k sexu dojde.

4. Mimořádná komunikace, zvýšená empatie
Účastníci vyjádřili, že naslouchání neboli empatie vůči verbálním a neverbálním podnětům je zásadní součástí dobrého sexu, protože aby bylo možné úspěšně plnit přání partnera, je třeba vnímat jeho potřeby a naopak umět vyjádřit ty svoje.

5. Nespoutanost 
„Skvělý sex je takový, když můžete říct cokoliv a být čímkoli," shrnuje bod číslo 5 jedna z účastnic průzkumu. Žádné zábrany vědomí, žádné konvence. To je prý pro mnohé tak osvobozující!  Nadšení jednotlivce se navíc přenáší na jeho milostný protějšek a dává tak svolení partnerovi dělat to samé.

6. Blaženost a důvěra
Pocity blaha, míru, úcty a extáze připomínající stav během meditace (například při tantrickém sexu) ukazuje, že je jeden z partnerů schopen věřit tomu druhému, což je základní stavební kámen super pocitů. 

7. Odlehčenost a zábava
Mnoho z oslovených se shodlo na následujícím: "Co je sex bez trochy zábavy a smíchu?" Nic! I sranda má v ložnici svoje místečko!

8. Zranitelnost a odevzdání se
Schopnost oddat se k partnerovi je prý rozdílem mezi pravidelným a úžasným sexem. Být ochoten projevit zranitelnost patří mezi vlastnosti, které umožňují jednotlivcům dosáhnout tohoto stavu mezilidské sexuální nevázanosti.

9. Intenzivní fyzické pocity a orgasmus
Muži i ženy se shodli, že orgasmus není nutný pro sexuální setkání, a je tak považován za výjimečný stav. Nicméně když orgasmus přijde přirozeně, pocit štěstí na sebe nenechá dlouho čekat. Někteří respondenti také zdůraznili, že uspokojení odvozené z pomalé přípravy na sexuální potěšení je srovnatelné s orgasmem.

10. Chtíč, touha, chemie, přitažlivost
I když jsou oba z páru k sobě přitahováni chtíčem nebo přitažlivostí, tato chemie ovlivnila jejich vnímání sexu tak pozitivně, že i typicky sexuální emoce jako touha nebo chtíč patří do seznamu deseti komponentů nejlepšího sexu pod sluncem.

A co vy potřebuje k maximálnímu sexuálnímu zážitku?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat