Okořeňte nudný manželský život. Pomilujte se všemi smysly!

Pokud už člověk v posteli vyzkoušel skutečně vše a nic ho nepřekvapí, začíná se nudit a nemůže objevit sebebizarnější praktiku, která by ho víc vzrušila, pak mu zbývá poslední možnost – milování všemi smysly. Z tantrického sexu vycházející technika milování se zaměřuje na hluboké prožití a vnímání všech smyslů.

Milování je velmi pomalé a vědomí velmi zaměřené na zrakové, sluchové, čichové a dotekové vnímání. Dotek a jeho plné vědomé prožití při dávání i přijímání jsou základním stavebním prvkem tohoto milování.

Prvními průkopníky milování všemi smysly byli slavní američtí sexuologové William Masters a Virginia Johnson, jež začali lidskou sexualitu zkoumat už v padesátých letech. A po letech sexuální terapie doporučují párům milování všemi smysly – pomalé a dotekové laskání – při léčbě úzkostí ze sexu, předčasné ejakulace, ztráty orgasmu či poruchy erekce.

Výhodami pomalého milování všemi smysly je objevení nových typů doteku, mrazení v páteři, zvýšení sebevědomí a pocitu bezpečí při fyzické nahotě a intimitě, lepší uvědomění si partnerova těla i toho vlastního,“ tvrdí Masters a Johnson.

Důležitější než vyvrcholení je přitom v tomto případě radost a požitek ze vzájemného sdílení, z doteků, z pocitů a z vlastních těl. Vysoce strukturované dotekové aktivity pomáhají užít si fyzický kontakt v nejvyšší úrovni, maximalizovat vzrušení a rozhodně není žádnou předehrou.

Při partnerské terapii milováním všemi smysly se v prvních fázích této metody nesmějí dvojice dotýkat prsou a genitálií, při aktu se minimálně mluví, většinou jen při potřebě vyjádřit nepohodlí či bolest, záměrně se nevyvolává sexuální reakce a každý zážitek dvojice spolu na konci zpracovává a prožívá.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat