Neklape to v posteli? Spěte nazí, vzkazuje sexuoložka!

Spíte v pyžamu nebo ve spodním prádle? Zkuste aspoň jednou dát průchod absolutní nahotě! Spaní bez oblečení může být erotický způsob, jak vyvolat intimitu mezi vámi a partnerem, potvrzuje známá odbornice.

Světově známá sexuoložka Laura Bermanová z Chicaga smutně říká, že většina lidí tráví celé dny v oblečení. Od doby, kdy se ráno probudíte až do chvíle, kdy jdete spát. Jediný okamžik, během něhož je člověk úplně nahý, je koupel nebo sprcha. A pak už zase nic. Ručník omotaný okolo pasu nebo župan už do „nudy stylu“ nezapadá. A to je prý špatně. Proč?

„Oblečení vám může stát v cestě, a to nejen ve fyzickém smyslu slova. Vytváří totiž mentální bariéru mezi vámi a sexuálním životem,“ říká Bermanová. Na druhou stranu černá krajková tanga, podvazky nebo poloprůhledná košilka coby signál partnerovi, že na „to“ máte chuť, k zahození není. Vysvětlení je jednoduché. Kousek prádla, který obyčejně (přes den) nenosíte, může být spouštěčem toho, že se partner nechá svést. Ale pozor, flanel nebo opraná bavlna se mezi tyhle sexy kousky nepočítá.

V čem do postele? Na neforemná pyžama a košile zapomeňte!

„Pokud chodíte spát v pohodlném oblečení typu košile, bude si partner myslet, že s ním v milostném životě nepočítáte. I když zrovna nemáte v úmyslu vyloženě ho odrazovat od sexu, budete podvědomě počítat s tím, že nic nebude. Je totiž těžké mít náladu na sex, pokud nemáte pocit, že jste žádoucí a sex,“ varuje sexuoložka. Propocené a děravé triko pravděpodobně a zcela jistě nenaladí mysl na mazlení! Oblečení bezpochyby s libidem mává. 

Proč nahota v páru podporuje vzrušení?

Dobrou zprávou je, že oblečení (konkrétně jeho nedostatek) může pomoci změnit náladu a zvýšit sexuální pocity. Podle Bermanové po odložení svého ošacení, když přijdete k posteli nahá, vysíláte mnoho důležitých zpráv, mezi které patří například to, že se nestydíte za svoje tělo, máte zdravé sebevědomí, odvahu i důvěru v partnera. Zároveň je tento krok velmi inspirující: pro oba.

„Je to jako kdybyste si vzali na den dovolenou a objednali si soukromé útočiště, kam máte přístup jenom vy dva. Nikdo nemůže popřít, že je to velmi sexy, zvlášť pokud žijete hektickým životem, ve kterém není na nahotu čas,“ vysvětluje odbornice. Prostě když se ukážete v celé své kráse, vstoupíte do světa, jenž existuje jenom pro vás a pro něj. Je to svět relaxace, sexuality a intimity. I kdyby k ničemu nedošlo, podpoříte tím „týmového a partnerského ducha“. Už jenom ten krok pro partnerství hodně znamená!

Stydíte se?

Pokud myšlenka spaní bez oblečení po celou noc pro vás není atraktivní, zkuste si užít nahoty alespoň hodinu před spaním. Stačí najít způsob, jak se povznést nad svůj stud a odhalit se, aby si váš partner během těchto speciálních hodin, které jsou určeny pouze vás, opět připomenul, proč vás tak miluje. A obráceně. Zkusíte to?

A v čem spíte vy? Dáváte přednost pyžamu nebo nahotě? Co z toho podle vás je pohodlnější?
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat