7 zajímavostí o sexu, o kterých jste nevěděli

03.01.2013 | Sex a vztahy

Sex už není v dnešní době žádné tabu, ale třeba se najde několik informací, které o něm ještě netušíte.

Tak například věděli jste, že…

… průměrná délka ztopořeného penisu je okolo 15 cm?
Navzdory filmům pro dospělé a hercům v nich účinkujícím, většina pánů se podle statistik nadměrným mužstvím nepyšní. Což ze ženského pohledu mimochodem není tak úplně na škodu…

… ženský orgasmus trvá mnohem déle?
Možná mají ženy častěji než muži potíže orgasmu dosáhnout, ovšem když se tak stane, jsou odměněny téměř 20vteřinovou slastí. Jejich mužské protějšky si vrcholu užívají okolo 6 vteřin.

… pochva je velmi pružná?
Ačkoli v „klidovém“ stavu měří ženská pochva okolo 8 až 10 cm, při sexuálním vzrušení se umí roztáhnout až o 200 procent!

… orgasmus někdy předstíraly plné dvě třetiny žen?
Alespoň to vyplývá ze všech možných průzkumů. Bylo by dobré si uvědomit, že když v tom budou ženy pokračovat, jejich partneři nikdy nedostanou příležitost to změnit…

… žádná antikoncepce není stoprocentní?
Kondomy jsou v ochraně proti početí spolehlivé na 97 %, hormonální antikoncepce v podobě pilulek či náplastí na 99 %, hormonální injekce se 100 % velmi blíží. Nicméně zmíněné kondomy mají oproti ostatním metodám antikoncepce jednu výhodu – chrání i před pohlavními chorobami. Jedna z posledních studií zjistila, že u žen, jejichž partneři vždy používali prezervativy, existuje o 70 % nižší riziko, že se nakazí HPV, který způsobuje rakovinu děložního čípku.

… muži i ženy přikrášlují pravdu o počtu sexuálních partnerů, ale každý jinak?
Zatímco muži počet partnerek nadsazují, ženy si počet mužů, kteří prošli jejich ložnicemi, snižují. Souvisí to s tradičním pojetím role muže a ženy ve společnosti. U muže je vysoký počet žen znakem zdatnosti, u žen pak nízký počet mužů odkazuje na jejich cudnost.

… v létě jsou ženy „svolnější“?

Ano, i tohle vyplynulo z výzkumů. V létě jsou ženy mnohem více přitahovány svými partnery (nebo jinými muži), mají častěji náladu na milování.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat