Být matkou a milenkou současně? S našimi tipy ano!

Byla jste náruživá. Zažívala jste něžné i pekelně horké chvíle. Ale teď? Šišláte, po večerech usínáte a omlouváte se partnerovi, že je toho na vás moc. Poradíme vám, jak to změnit!

Je to těžké. Ze sexy dračice a šarmantního divocha se najednou stane máma a táta. Přijdou jiné starosti, úkoly, na sexualitu se pohlíží odlišně než dosud. Co bylo dřív roztomilé nebo vzrušující, je nudné, namáhavé, nezajímavé. Kam se poděla fyzická přitažlivost? Že by ji ukradlo to dítě, které potřebuje tolik naší energie a času? Kéž by se dalo jen tak navázat na ztracenou nit a sex si opětovně začít užívat. Dobrou zprávou je, že když se chce, všechno jde! Hlavně nerezignovat!

Když muž není ve středu dění

Nejprve si je třeba uvědomit následující. Dříve mezi vámi a partnerem byl vztah sexuální. Jakmile jste se jeden druhého dotkli, věděli jste, že to může vést k milování. Teď se objímáte a dotýkáte s péčí a něhou, ovšem tělo říká: „STOP. Je tady dítě. Jedná se pouze o pohlazení. Nic víc.“ Sexuální partnerství tak skomírá a vy posléze rezignujete se slovy: „Však on si ten můj zvykne. Musí pochopit, že mě péče o dítě vyčerpává.“

Jenže ono je to trochu jinak. Spousta žen dělá zásadní chybu, když po narození dítěte partnera odsunou na druhou kolej, nedají mu pocit důležitosti a aspoň trochu té péče, aby si připadal užitečný a nepostradatelný. Nejde o to vrhat se hned do milování proti své vůli, ale spíš se gesty pokoušet neusnout na vavřínech a udržet intimní notu při životě. Jak?

Práskněte do bot!

Pakliže je již dítě schopno být bez problémů v péči babičky nebo chůvy, vyrazte s partnerem mezi lidi. Je důležité získat zpátky návyk společenského žití, protože extrémní usedlost a neustálé večery v pohodlí domova se za čas krutě vymstí poklesem zájmu o druhého. Projděte se ruku v ruce po parku, absolvujte společný nákup, zajděte si na kávu se šlehačkou… Heslo nezní „vymýšlejte nemožné“, ale prostě jen „buďte spolu“.

Určete si hranice

Mnoho sexuologů včetně známého Ondřeje Trojana se snaží poučit veřejnost o tom, že sexuální chování jako takové dítě vnímá již od tří let. Proto není nutné před ním působit pouze jako rodiče, nýbrž i dva lidé, které potřebují být spolu sami. Dítě nikterak nevykolejí, když mu dáte jasné hranice, že pár minut v soukromí ložnice je pouze vaší chvilkou. Klidně si i zamkněte dveře. Dítko tak získá dobrý návyk i pro svůj budoucí vztah. A ještě lépe: Dávejte si před jeho zraky lásku najevo pohlazením, polibkem.

Věnujte se partnerovi s láskou

Každopádně se sexuální život tak trochu přizpůsobuje věku dítěte. U čerstvých rodičů je jasné, že ustupuje do pozadí. Průšvih však nastává, pokud tam zůstane napořád. Vy, žena, byste však neměla zapomínat na vyšetřené chvilky s mužem. Stačí ho obejmout jako dřív, jít se společně osprchovat, věnovat mu dlouhý polibek. Nikdo tu nemluví o sexu! (Jde o to ukázat mu jinou náruč než tu mateřskou.) Teprve poté, co se na sex budete cítit připravená, obstarejte lubrikační gel a vrhněte se na věc.

Správná chvíle pro sex? Dejte na pocit!

Pokud vám bude „sexuální adaptace“ čili návrat mezi bohyně intimností trvat déle, je nutné to muži bez obalu říct, a ne jen odmítat jeho pokusy o sblížení. Zkuste třeba: „Miláčku, milování mi schází, ale zatím na něj nejsem připravená. Pokud chceš, můžu ti udělat aspoň masáž.“ Poznala jste to? Povzbuzení je lékem na brzké vrácení do světa partnerské erotiky. Pak už nic nezabrání tomu zkoušet takové polohy, které budou vyhovovat anatomickým změnám ženského těla či poporodním starostem od bolestivých bradavek po vaginální obtíže. Hlavně něžně, pomalu, ale citlivě!

Inspiraci na svedení svého muže krok po kroku naleznete v našem příštím článku, který vyjde v pátek.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat