Berete se! Tak na tyhle věci NEdělejte

22.03.2012 | Vztahy

Právě jste stanovili datum svatby a vám se už honí hlavou, co všechno je třeba udělat. My vám raději řekneme, co NEdělat…

Samozřejmě, že jste plní nadšení a elánu, a tak to má být, ale občas člověk nechá v takové chvíli spíše rozhodovat emoce namísto rozumu. A pak se nestačí divit. Čemu se tedy před svatbou raději vyhnout?

NEzvěte na obřad každého, koho potkáte

V nadšení se lehce může stát, že se jednoho dne přistihnete, že jste na svatbu právě pozvali toho nerudného souseda i s jeho věčně štěkajícím psem, prodavačku ze supermarketu nebo toho milého pána, od kterého si kupujete Nový Prostor. A to by nebylo to nejhorší, protože tihle lidé se na 99,9 % pousmějí (zavzpomínají na dobu, když měli před svatbou oni sami) a nepředpokládají, že byste opravdu očekávali, že přijdou.
Nebezpečí nadšeného zvaní totiž spočívá v něčem jiném – určitě jste s partnerem/partnerkou mluvili o tom, kolik hostů na svatbu pozvete. A není fér mu/jí pak oznámit, že z 60 volných míst „vaši“ hosté zaberou 56…

NEslibujte, že budete platit za všechny na rozlučce se svobodou

Ono to samozřejmě vypadá jako dobrý nápad a za normálních okolností byste možná i něco takového zvládli (respektive vaše peněženka či rodinný rozpočet), ale před svatbou není takové kavalírství zrovna geniální myšlenkou. Počítejte s tím, že se svobodou se bude loučit i váš partner/ka (tudíž částku za jídlo a pití vynásobte dvakrát) a také že svatba sama o sobě je dosti finančně náročná, takže každý další výdaj pro vás bude mnohem citelnější než kdy jindy. Zkuste třeba pozvaným zaplatit nealko pití a pivo – jídlo a tvrdý alkohol ať si platí sami (případně ať si platí sami všechno, přišli kvůli vám, ne jídlu a pití).

NEříkejte rodičům, že mohou zařídit, co chtějí

Svatbu většinou zařizuje celá rodina (obě rodiny), ale hlavní slovo by měli mít samozřejmě ženich a nevěsta. Pokud se totiž nechají přehlušit rodiči, může se stát, že namísto svatby v zahradě zámku, kde spolu byli na prvním výletě, za doprovodu smyčcového kvarteta, budou oddáni za zvuků varhan v katedrále. Nejprve se na těch hlavních detailech svatby domluvte s partnerem, rodičům nechte méně důležité úkoly.

NEzamilujte se do prvních šatů, které uvidíte

Tohle hrozí především nastávajícím nevěstám. Dost často se stává, že jsou přemoženy tím úchvatným pocitem, když si na sebe v obchodě či půjčovně poprvé navléknou svatební šaty, a jejich „hon na dokonalou róbu“ je u konce. Vezměte si s sebou kamarádku, jejímuž úsudku důvěřujete, nebo třeba maminku (pozor, ta zas může být přemožena dojetím, když poprvé vidí dceru ve svatebním) a zkoušejte a zkoušejte. Možná se k těm prvním šatům vrátíte, nikdo neříká, že nemůžete. Ale musíte si být opravdu jisté, že už žádné lepší neseženete (případně že jste udělala dost proto, abyste se do této situace nedostala).
TIP Bety:
Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat