Nedovolte Facebooku zničit váš vztah!

12.07.2012 | Vztahy

Moderní technologie mohou být ve vztazích užitečné (třeba takové flirtující SMS zprávy nejsou mnohdy k zahození), ovšem také ho mohou nepěkně poznamenat. Přibývá případů, kdy za neshody mezi partnery může sociální síť Facebook.

Například ve Velké Británii zmínila v roce 2011 Facebook v negativním smyslu téměř třetina rozvádějících se párů. Samozřejmě nelze tuto sociální síť označit za viníka rozpadu vztahů, viníkem samozřejmě zůstávají jeho uživatelé, nicméně je dobré uvědomit si rizika technologií 21. století.

A jak tedy pojistit, že jednou nebudete na Facebook nadávat kvůli nevydařenému vztahu?

Víc než jen „přítel“

Pokud s tím váš partner či vaše partnerka souhlasí, deklarujte svůj vztah na Facebooku veřejně. Nemusíte samozřejmě rozebírat žádné podrobnosti vašeho společného života, ale občas uveřejněte společnou fotografii, navzájem si změňte status z „přátel“ třeba na „zadaný“, „snoubenec“, „manžel/ka“ apod. Váš vztah bude všem jasný, takže se vyhnete třeba nejapným zprávám na své zdi od méně chápavých přátel apod.

Žádné špinavé prádlo

Spousta partnerů dělá tu chybu, že o své drahé polovině ve svých statusech uveřejňují věci, jež dotyčného přinejmenším uvedou do rozpaků. Určité podrobnosti z vašeho společného života navíc nechtějí vědět ani vaši přátelé. Naprosto tabu by pak měly být stížnosti na partnera a vyřizování si problémů přes sociální síť. Špinavé prádlo na Facebook zkrátka nepatří.

Nastavte pravidla

S tím, co jsme napsali v předchozím odstavci, souvisí i skutečnost, že byste si měli s partnerem vyjasnit, co vlastně na Facebooku zveřejníte a co ne. Nebyla byste ráda, kdyby se mezi žánrovými fotkami z dovolené objevila jedna vaše v bikinách? Řekněte to! Předejdete případným sporům.

Nenahrazujte statusy komunikaci

Je hezké, že například vyjádříte manželovi či manželce na FB podporu, čeká-li ho/ji náročný den, napíšete mu/jí na zeď milý vzkaz apod., ale nedovolte, aby on-line příspěvky nahradily komunikaci mezi vámi! To pro spokojený vztah nestačí!

Pozor na dvojsmysly

Psané texty mají obrovskou nevýhodu – chybí jim velmi důležitý rozměr v podobě intonace, zabarvení hlasu, výrazu tváře apod. A tak co vy považujete za velmi neškodný status, si může čtenář vyložit úplně jinak. A nezřídka oním čtenářem může být váš partner nebo partnerka. Takže na to rozhodně pamatujte!
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat