Je váš vztah v krizi? Poznejte varovné signály

18.05.2012 | Vztahy

Občas je to každému jasné na první pohled, že se vztah nachází ve velmi nepříjemné situaci, jež může skončit rozchodem. Někdy se ale krize dostavuje postupně. Jaké jsou její varovné příznaky?

Možná si to neuvědomujete, ale pokud se často dostáváte do některé z následujících situací, možná byste se měla nad stavem svého vztahu zamyslet.

Kam se hrabe slečna Marplová

Prohledáváte partnerovi oblečení, vloupáváte se mu do psacího stolu, čtete mu v mobilu esemesky, dokonce jste se dostala i do jeho e-mailu. Zkrátka jste takový malý detektiv v sukních. Jenže takové chování není ve zdravém vztahu tak docela normální… Proč? Hledáte totiž důkazy, že vás partner podvádí nebo k vám není upřímný, nedůvěřujete mu. A důvěra je pro vztahy klíčová.

Jedna ruka s mobilem

Teď příklad z druhé strany – váš partner je neustále přikovaný ke svému mobilnímu telefonu. Vypadá to, že se nemůže dočkat zpráv nebo hovorů, a když mu přijde esemeska, připomíná dítě, jež našlo pod vánočním stromečkem svůj vysněný dárek. Nedá telefon z ruky nikdy, dokonce ani když ho požádáte, aby nepsal zprávy během večeře nebo v posteli dlouho do noci. I kdyby to neznamenalo, že prostřednictvím mobilu komunikuje s jinou ženou, je zkrátka příliš zamilovaný do svého telefonu. A to není dobré…

Nuda v posteli

Jistě, po několika letech vztahu se jistě nemilujete každý den (pokud ano, klobouk dolů), ale v případě, že nemáte ani vy, ani váš parter (nebo jeden z vás) o sex zájem vůbec, je to varovný signál, že se něco děje. Tělesná přitažlivost ke vztahu patří a především muži jsou většinou k milování ochotní prakticky kdykoli. Pokud se tedy partner sexu vyhýbá, zpozorněte.

Kolega z práce, herec, kamarád…

Každá žena občas fantazíruje o jiném muži než o svém partnerovi. Je to naprosto přirozené – být ve vztahu přeci neznamená, že se nám už nikdy žádný jiný muž nemůže líbit. Jenže pokud si musíte například při milování vždycky představovat někoho jiného, abyste dosáhla vzrušení, nebo když upřednostníte své skryté fantazie před sexem s partnerem (opakovaně), nejspíš mezi vámi už něco přestalo fungovat…

Hm, vtipné

Ačkoli jste nikdy neměli s partnerem tak úplně shodný smysl pro humor, nedělalo vám nikdy problémy se jeho vtipům zasmát – a někdy i dost upřímně. Láska nám totiž dovolí vnímat a ocenit humor druhého, ačkoli u jiných lidí bychom se něčemu podobnému určitě nezasmály. Jenže pokud vám najednou vtipy, jež vám dříve vykouzlily alespoň lehký úsměv na tváři, připadají hloupé a trapné, znamená to, že už se nechcete „obtěžovat“ jakoukoli snahou ocenit partnerův humor (či pokus o vtip).

Ty –píp-, tvoje matka je –píp-

Vztah bez sporů, výměn názorů či hádek prostě neexistuje. Ovšem i takové situace mají většinou ve zdravém vztahu určitou úroveň. Pokud jste ovšem najednou schopní klidně před přáteli vytahovat nejčernější tajemství svých rodin, vykřikovat nejsprostší urážky, úmyslně zraňovat toho druhého slovy a používat výrazy, za které by se nejspíš styděl i onen pověstný dlaždič, je to znamení, že váš vztah zdravý není.

Zbývá jen minulost

Dříve jste (třeba i v žertu) řešili, kde byste spolu chtěli bydlet, kolik byste chtěli mít dětí, kam pojedete na dovolenou, jak pojmenovat své potomky atd., ale najednou už neplánujete vůbec nic a podobným hovorům se úzkostlivě vyhýbáte? Možná si prostě už společnou budoucnost nedovedete a nechcete představovat. Tím se dostáváte do pomyslné slepé uličky.

A co ty si o nás myslíš?

Zatímco dřív vám bylo vlastně jedno, co si o vašem partnerovi a vztahu myslí vaše okolí a rodina, najednou se přistihnete, jak z kamarádů páčíte názor na svůj život (aneb „Myslíš, že se k sobě hodíme?“ atd.). Skoro to vypadá, jako byste měla najednou sama o vztahu s partnerem pochybnosti a od někoho „zvenčí“ potřebujete slyšet ujištění, že je všechno v pořádku. Bohužel, pokud to necítíte sama v sobě, všechno v pořádku asi tak úplně nebude…
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat