Příšerné rande? Zkuste některou z únikových strategií

26.07.2012 | Vztahy

Nejspíš už to zažil každý z nás. Ze schůzky, od které jsme si tolik slibovali, respektive z člověka, jenž nás doprovází, se vyklube pěkný průšvih. Každá minuta navíc se pak v jeho přítomnosti jeví jako století. Jak z toho ven?

Často cítí skutečnost, že „něco skřípe“, obě strany, a tak se vlastně uleví nejen vám, pokud se vyhnete rozpačitému okolkování a umělému prodlužování agonie. Jak to udělat, abyste napáchali co nejméně škody?

Účet, prosím
Je-li večeře pomalu u konce, prostě při nejbližší příležitosti požádejte o účet. Dáte tím najevo, že večer je u konce a nebudete se navzájem trápit další nikam nevedoucí konverzací nad další sklenici vína či piva.

Malá lež
Ano, lhát se nemá. To je základní pravidlo. Ale není nutné ho dodržovat za každou cenu. Pořád je lepší vymyslet si „něco, na co jste zapomněli a kvůli čemu nyní musíte opustit restauraci o dost dříve“, než narovinu vychrlit, že už v přítomnosti toho druhého nevydržíte ani minutu a jdete domů…

Příprava
Občas už člověk dopředu tuší, že by se večer nemusel vyvíjet tak, jak by si přál. Nebo chce být pro tuto příležitost jednoduše „pojištěný“. Pokud je to i váš případ, požádejte někoho ze svého okolí, aby vám v průběhu večera zavolal a dal vám tak příležitost k úniku. Vyžaduje to trochu hereckého talentu, ale zvládnete to. Mimochodem, nepřehánějte – vymyslet si nějakou příšernou historku třeba o rodinném neštěstí je zbytečné a mohlo by se vám to vymstít.

Změna prostředí
Jednou z možností je, že se váš protějšek chová podivně, protože mu třeba „nesedlo“ prostředí, ve kterém se nacházíte. Navrhněte, že se půjdete třeba po večeři projít – získáte příležitost ověřit si, zda nad ním nelámete hůl zbytečně a příliš brzy, a pokud váš prvotní nepříjemný pocit přetrvá, budete mít vždycky příležitost schůzku ukončit (únava, zima…). Z otevřeného prostoru se prchá přeci jen o něco lépe než z uzavřeného.

Upřímnost
Pokud se očividně na schůzce trápíte oba (což se stává ve většině případů), můžete se zkusit se svými pocity druhé straně svěřit. Nezapomeňte ovšem na slušnost a empatii. A třeba, když z vás obou opadne napětí a nervozita, si večer spolu užijete, i když bude jasné, že z vás partneři nikdy nebudou (kamarády člověk potřebuje taky).

Bezpečnost
Zcela jiná situace samozřejmě nastává, pokud se váš protějšek jeví jako agresivní, příliš dotěrný, nebo když vás obtěžuje. V takovém případě prostě odejděte. Jde o vaši bezpečnost.

Druhá šance
A pak je tu ještě jedna možnost – ne každý se na první schůzce chová přirozeně, ne vždy máte možnost druhého během tak krátké chvilky poznat. Příliš rychlým odsouzením můžete přijít o šanci na hezký vztah. Nelamte tedy nad svým protějškem hned hůl a dejte mu další šanci. Třeba zjistíte, že na první dojem by člověk opravdu neměl dávat…
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:27
307 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:20
141 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:16

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat