5 manželských mýtů, kterým musíte přestat věřit. HNED!

15.06.2015 | Vztahy

O manželství koluje spousta rad, pouček a mouder. A i když některé znějí na první pohled logicky a učeně, v praxi příliš nefungují. Které?

Mýtus č. 1: Láska je základ, pak jde vše samo

Skutečnost: Představa je to jistě krásná, ale se samotným tímto ušlechtilým citem v dlouhodobém partnerství nevystačíte. Přidat k lásce musíte i toleranci, komunikaci, stejné hodnoty, umění kompromisu a mnoho dalších.

Mýtus č. 2: Jen spolu budete kompletní

Skutečnost: Jistě, pokud se s partnerem doplňujete, je to skvělé. Jenže nejde předpokládat, že pokud nejste silná a „hotová“ osobnost už před manželstvím, vyřeší to váš partner či vaše partnerka. Stále na sobě budete muset pracovat. Oba.

Mýtus č. 3: Manželé spolu vše sdílí

Skutečnost: V teorii možná, ale realita je trochu jiná. Dokonce je lepší, pokud si každý z partnerů nechá nějakou svou zálibu, chvíli času pro sebe, určitou nezávislost. A také některé informace není radno sdílet. Jistě, tajemství mohou vašemu vztahu ublížit, ale stejně tak některé pravdy…

Mýtus č. 4: Děti vás sblíží

Skutečnost: Ano, narození potomka je jednou z nejkrásnějších událostí manželství. Jenže péče o děti může paradoxně partnery rozdělit, nikoli stmelit. Výchova je jednou z nejsložitějších věcí v životě, a tak je také často zdrojem hádek a neshod. Dítě váš vztah prověří – a ano, pak ho může i posílit.

Mýtus č. 5: Až potkáš toho pravého/tu pravou, bude vše snadné

Skutečnost: Kéž by. I když si vezmete muže/ženu svých snů, neznamená to, že už vás čeká jen procházka růžovým sadem. I takové páry se občas hádají a zažívají krizi. To je přirozené, nemá cenu předstírat, že tomu tak není.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat