Soutěž o hubnutí - Příběh č. 8: Nárůst kilogramů kvůli zpomalenému metabolismu? Ne, rozhodla jsem se bojovat!

14.06.2013 | Zábava

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ O HUBNUTÍ - PŘÍBĚH Č. 8: Každý z nás již minimálně jednou v životě zkoušel zatočit se svými kilogramy. Nezáleží na tom, zda úspěšně, či neúspěšně, ty, které se s námi o svůj příběh podělily, mají šanci vyhrát redukční program Institututu kompliment®! Velké hlasování o jeden vítězný příběh proběhne od 17. do 21. června 2013.

Nárůst kilogramů kvůli zpomalenému metabolismu? Ne, rozhodla jsem se bojovat!

Posledních letech své profesní kariéry se intenzivně zabývám výživou. Zdravá strava a její možnosti však byly mým koníčkem téměř po celý život. Pocházím z vesnice, takže fyzická práce a různé sporty patřily ke každodenní rutině. Ani dvě děti, na které jsem byla velmi často sama, mi nedaly příliš odpočinout. Když se k tomu přidají fyzické predispozice, je z výčtu patrno, že mě váha a kila navíc nikdy výrazně netrápily. Ve vypjatých životních momentech jsem měla naopak tendenci vinou stresu hubnout až příliš, rozvod a 46 kg při výšce 170 cm je toho nejlepším příkladem.

S přibývajícím věkem si však všímám změn, které se s mým tělem dějí. Zpomalení metabolismu a blížící se přechod přinášejí svá váhová úskalí. Zhubnout dvě, tři kila do oblíbených šatů již nejde tak lehce, jako dřív. Naopak, postupně dochází k plíživému nárůstu kilogramů. Sleduju to s trochou zděšení, protože štíhlá postava je v profesi velkou devízou. Rozhodla jsem se však bojovat! Vím, že základem je snížení příjmu kalorií a navýšení fyzické aktivity. Jsem ve věku, kdy mě tu a tam již něco bolí, ale zatím pořád zvládám většinu sportů a víkendová práce na zahradě a v lese také pěkně formuje postavu. Jen ty občasné večerní chutě mi dávají pěkně zabrat. Řešení? Lednička plná zeleniny. A vědomí, že občasný kousek kvalitní čokolády nikoho nezabije!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat