Chcete méně jíst? Dejte si do jídelny tohle!

Velká zrcadla v jídelnách byla v minulosti projevem vyššího společenského statusu. Drahá skla odrážející obraz měla vyjadřovat luxus a noblesu. Ve skutečnosti ale působila nejen výchovně na styl stravování, ale měla také preventivní účinek s ohledem na obezitu. O čem lidé v minulosti zřejmě netušili. Floridští vědci teď prokázali, že konzumace jídla před velkými zrcadly skutečně působí blahodárně na postavu.

Člověk sedící před zrcadlem totiž jí kultivovaněji, ale především toho sní mnohem méně. Pokrm se v přítomnosti zrcadla stává méně chuťově lákavým a konzument si vystačí s menší porcí. To má samozřejmě z dlouhodobého hlediska pozitivní vliv na jeho postavu.

Pohled do zrcadla říká lidem víc než jen to o jejich fyzickém vzhledu. Umožňuje jim vidět se objektivně a pomáhá posoudit sebe samotné a své chování tak, jak to činí u druhých,“ vysvětluje doktor Ata Jami z University of Central Florida.

Přitom také platí, že v přítomnosti zrcadla lidem mnohem méně chutná nezdravé jídlo a naopak daleko více ocení ovoce a zeleninu. Při konzumaci totiž vidí sami sebe jíst zdravě, nebo naopak nezdravě. První vede k pozitivnímu úsudku o sobě, druhé k negativnímu.

Doktor Jami v experimentálním výzkumu prokázal, že v jídelně se zrcadly se lidé začnou stravovat zdravěji, snědí méně a chovají se kultivovaněji. Což má pozitivní vliv na jejich zdraví, postavu a celý život.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat