Získejte hedvábně hladkou pleť díky kolagenu

26.05.2010 | Zajímavosti

Kolagen, kolagen. Slyšíme to ze všech stran. Ale co to vlastně je a proč ho naše pleť potřebuje? A pokud se nám ho nedostává, jak ho můžeme do těla doplnit?

Dnešním trendem je vedle dobré fyzické kondice jednoznačně mladá a zdravá pokožka. Ale přírodu stále ošálit neumíme a pleť bez vrásek bez pomoci prostě nevykouzlíme. Díky moderní kosmetice a přípravkům, můžeme ale osudu a matičce přírodě trochu pomoct.

Dřív nebo později se na pleti začnou objevovat známky stárnutí. Ke všemu kůže je na rozdíl od ostatních orgánů vystavena všem vnějším vlivům, například slunění v létě, mrazu v zimě, a proto je naše pokožka, jakožto největší orgán lidského těla, na tyto změny logicky nejvíce náchylná. Stejně, jako za prohlubující se vrásky, může i za ztrátu pevnosti a pružnosti kůže především ztráta kolagenu.

Kolagen je nejdůležitější bílkovinou v lidském organismu, která je součástí všech pojivových a vazivových tkání. Jednotlivé částečky jsou vzájemně propojeny a vytvářejí silná vlákna, která tvoří strukturu buněk, tkání a orgánů v těle. Díky němu jsou naše vlasy, nehty, ale i pokožka, klouby a celý pohybový aparát v dobré kondici.

V mládí je ho v našem těle dostatek, s přibývajícím věkem však dochází k jeho úbytku, což je mimo jiné příčinou tvorby vrásek, oslabení vlasů, lámavosti nehtů a dalších nepříznivých projevů. Nedostatek kolagenu může souviset také s nevhodnou stravou, a to například při redukčních dietách, při nichž především ženy dávají přednost zeleninovým salátům na úkor vyvážené stravy.

Existují pouze dvě cesty, jak kolagen získat - z potravy nebo z doplňků stravy. Protože je kolagen součástí vazivových a pojivových tkání, můžeme ho získat konzumací prorostlého masa, chrupavek a kůže. Ale to asi nezní jako gurmánský zážitek. A ve spojení se současnou racionální stravou, ve které je přirozený obsah kolagenu téměř nulový, je proto problém nedostatku této bílkoviny problémem mnoha lidí. Nízký přísun kolagenu se může projevit různými způsoby - často se drolí zuby, kůže je povislá a šupinatá, obličej vrásčitý a strhaný, nehty jsou slabé a lámou se, klouby bolí, kosti řídnou.

Kolagen se dá naštěstí velmi snadno do těla doplnit. Buďto v podobě výživných krémů, které kolagen obsahují, anebo vnitřně, nově v podobě tablet. Dosud byla tato látka nejvíce používána ve formě injekcí či krémů. Vědci ale přišli na to, že kolagen se rovněž vstřebává prostřednictvím trávicího traktu, proto ho nyní můžete vyzkoušet i ve formě tablet.

TIP Bety: Zkuste například tablety Kolagen FORTE, které obsahují systémový kolagen, který nezatíží tak trávicí trakt a plně se využije tam, kde je potřeba. S touto inovací přišla na trh česká farmaceutická společnost RosenPharma a pod názvem Kolagen FORTE + kyselina hyaluronová je k dostání v běžné síti lékáren.

Užívání tablet KolagenFORTE je vhodné začít tzv. intenzivní kúrou po dobu jednoho týdne. Díky zvýšenému přísunu kolagenu se v těle „nastartuje“ vlastní tvorba kolagenu. Následný pravidelný přísun 2 tablet kolagenu denně po dobu dvou měsíců je dostatečným stavebním materiálem pro jeho přirozenou tvorbu.
Dvouměsíční kůru můžete pořídit přibližně za 790 Kč v lékárnách a v e-shopu na stránkách www.kolagen-forte.cz.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat