Protančete se k lepší postavě a většímu sebevědomí

Co když po odhození zimních svetrů zjistíme, že se nám na doposud ukrytých partiích objevilo několik „špíčků“? Kromě nějaké diety by to chtělo trochu se hýbat. Co zkusit tanec?

Kurzy najdete v každém větším městě. A nejen, že vám časem krásně vytvaruje křivky, ale možná se stane vašim novým hobby. Tanec je jako droga. Jakmile se do něj ponoříte všemi smysly, není úniku. Spojení pohybu a hudby je magické, odbourá stres, osvěží mysl a v neposlední řadě zlepší fyzičku. Dobře zvoleným tancem můžete shodit i přebytečná kila. Tak na co ještě čekáte, tančete!

Nejprve vyzkoušejte, jaký tanec vám vyhovuje

Tanec je odpradávna součástí naší kultury a prospívá tělu i duši. Pokud jste se rozhodla, že tanec vyzkoušíte, ujasněte si nejprve, čeho chcete dosáhnout, jaká hudba se vám líbí a zda chcete tančit v páru nebo sama. Jednotlivé tance se liší i v tom, kolik energie vydáte a jaké partie se při pohybu tvarují. Pokud máte za cíl shodit nějaké to kilo, je pro správný efekt důležité tančit alespoň 30 minut v kuse a v určitém tempu. Stejně jako při cvičení by se vaše tepová frekvence měla pohybovat v pásmu mezi 60– 70 % maximální tepové frekvence.

A jak vybírat? Zapište se do seriózních kurzů. Dejte přitom na doporučení kamarádek, prohlédněte si webové stránky a předtím, než si koupíte půlroční permanentku, navštivte taneční sál či zkušební hodinu. Prostředí vám musí sedět, nemělo by být úplně z ruky, aby vás samotná cesta „na tancování“ příliš nezmohla.

Ženskosti se naučíte při ohnivé salse

V současnosti vede žebříček popularity salsa, kterou můžete tančit jak v páru, tak sólo. I když salsa není tanec, při němž byste vypotila litry potu, postavu vytvaruje do krásně ženských tvarů. Svaly se lehce posilují a protahují, což přispívá k tomu, že vypadají štíhleji a pružněji. Nezanedbatelným faktem je také to, že se při salse naučíte koordinovat své pohyby a srovnat celé tělo, které pak působí ladněji. Salsa má tu výhodu, že vychází z poměrně jednoduchého krokového základu, který můžete později použít v podstatě na kterémkoliv tanečním parketu. Tento brazilský tanec je také nesmírně sexy a snad každá žena vypadá při tanci přitažlivě.

TIP: Nabídku kurzů salsy v centru Prahy najdete například na www.salsastudio.cz

Tanec a svádění

Nebo byste raději chtěla tančit jako popové zpěvačky? Pak vyzkoušejte novinku – flirt dance. Tento tanec, který je směsí kalanetických prvků pilates, latinskoamerických i orientálních tanců, vám dodá pořádnou porci zdravého sebevědomí a udělá z vás sexy ženu. Představuje totiž spojení tance, tvarování postavy a upevňování pozitivního pohledu na sebe sama. Partner pak vaši snahu rozhodně ocení.

Lekcí flirt dance se mohou účastnit ženy, které dosáhly věku minimálně 18 let a více. Pro dívky nižších věkových kategoriích se doporučují spíše lekce lady sexy dance.

TIP: Kurzy flirt dance i lady sexy dance najdete například na www.centrumtance.cz/flirtdance

Skvěle se hubne u břišních tanců

Dobrou volbou jsou i hodiny orientálního tance. Ať už se jmenuje orientální, břišní nebo východní, je jedinečným nástrojem pro formování ženského těla a poznání ženské psychiky a smyslnosti. Tanec je charakteristický klidnými, plynulými a především smyslnými pohyby, které jsou střídány rytmickým potřásáním boků a paží. Zatímco západní tance jsou zaměřeny spíše na kroky a jsou všeobecně považovány za společenskou událost, východní tance kladou důraz především na svaly a tanec samotný je spíše rituálem. Pomáhá odstraňovat potíže s páteří, posiluje břišní svalstvo, hrudník a paže a celkově uvolňuje celé tělo. Ženy se v první řadě učí správně dýchat a mít správné držení těla. Speciální pohyby boků a kyčlí tzv. kroužky a osmičky prokrvují břišní a pánevní svalstvo. Břišní tanec prokazatelně pomáhá i ženám, které mají problémy s otěhotněním. Působí totiž na psychiku ženy, která často způsobuje problémy s otěhotněním. Navíc při samotném tanci dochází k jemné masáži a stimulaci ženských vnitřních orgánů.

TIP: Nabídky kurzů orientalního tance po celé ČR najdete na www.orientalnitanec.cz

Klasikou nic nezkazíte

Není žádná ostuda jít po letech opět do klasických tanečních kurzů. Podmínkou je, že se přihlásíte s partnerem. Podle zkušeností tančících párů i psychologů, může čas strávený společně na parketu prohloubit vaše vzájemné vztahy a vyřešit nebo předejít nejednomu problému. U klasického párového tance záleží více než jinde na pevném postoji, vedení ženy mužem, na citu a společném souznění. Partner si bude připadat mužněji a vy se na hodinu proměníte v křehkou dámu, ke které se musí chovat galantně a s úctou. Při tanci se naučíte lépe zacházet se svým tělem a lépe koordinovat pohyby i pracovat s těžištěm. V tanci je důležité i dobré a rovné držení těla, což pomůže při bolestech zad a šíje.

TIP: Do kurzů klasického tance se můžete přihlásit na www.vavruska.info

Je to skvělý relax

Tanec je i účinnou psychoterapií. Při tanci rozhodně z mysli vyženete otravného šéfa i upovídanou kolegyni, nebudete se soustředit na to, co bude doma k večeři a zda si děti udělaly úkoly. Prostě vypněte a uvolněte se.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat