Kručení v břiše, škytání... Co dělat, když nás vlastní tělo zradí?

Škytavka pět minut před důležitou prezentací? Pupínek, zrovna, když máte jít na rande? Naše tělo si s námi zkrátka občas zahrává. Jak jeho škodolibost co nejúčinněji překazit?

Vzbudíte se ve 3 ráno a nemůžete usnout

Zkuste zhluboka a pomalu dýchat a představujte si, že jste na krásném místě. Dýcháním se uklidníte a představami odvedete svou mysl od případných nepříjemných úvah. Jestli totiž začnete přemýšlet, například nad nepříjemnostmi v práci, se spánkem se můžete rovnou rozloučit.

V tu nejnevhodnější chvíli začnete škytat

Proč vlastně škytáme, není tak úplně jasné a receptů na zastavení škytavky existuje bezpočet. Nejúčinnější je ale dvakrát se opravdu zhluboka nadechnout a poté, při třetím nádechu zadržet dech na tak dlouho, jak jen to bude možné. Poté pomalu vzduch z plic vypustíme.

Zrovna, když to nejméně potřebujete, objeví se vám na obličeji pupínek

Ještě než sáhnete po korektoru, zkuste se zbavit začervenání oblasti okolo pupínku. Vezměte kostku ledu, zabalte ji do kousku látky a poté přiložte na postižené místo. Ideálně byste ji tam měla držet asi dvě minuty. Pak si dejte asi 30vteřinovou pauzu a postup dvakrát opakujte.


Má cenu o něj bojovat?
Prozradím vám, zda zůstat nebo jít dál! Astroložka Anna

Hlasitě vám začne kručet v žaludku

Zvláště na poradě či přednášce je to velmi nepříjemné. Pomoci vám může mátový čaj. Napijte se ho vždy po jídle, sáhnout po něm je dobré (samozřejmě máte-li tu možnost), i když se problém již objeví. Po chvíli by mělo kručení zmizet.

Třesou se vám ruce

Třes rukou může mít řadu příčin. Ale rozhodně nechceme, aby si toho naše okolí všimlo. Pomoci může lehké cvičení, zkuste třeba tři minuty chodit po schodech a zhluboka dýchat. Zbavíte se napětí ve svalech a uklidníte se. (Čtěte také: Proč ta dieta nefunguje? Přinášíme vám přehled nejčastějších chyb)

Začnete být v práci ospalí

Jen málokdo podobnou situaci nezažil. Usnout za pracovním stolem určitě není nic žádoucího, takže to obvykle řešíme dalším hrnkem kávy. Mnohem účinnější je ale vypít sklenici chladné vody. Do dvou minut jste probuzení a zlepší se i vaše soustředění.
TIP Bety: Nevíte, jakými cviky zhubnout nebo posílit bříško? Chcete se zbavit širších boků? Zeptejte se ZDARMA naší profesionální instruktorky Petry z klubu Holmes Place






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat