V jakém věku se nám hubne nejsnadněji?

Ženám se nejsnáze hubne v pětadvaceti. Jakmile se do toho pustí, nasadí dietu a začnou zvedat činky a běhat, jsou štíhlé téměř okamžitě. Po třicítce musejí při hubnutí vynaložit mnohem větší úsilí a jde to o poznání pomaleji. Jenže právě kolem třicítky většina žen výrazně přibere.

Podle průzkumu společnosti Forza Diet dnešní ženy do čtyřicítky absolvují v průměru čtrnáct diet. To je dost alarmující číslo. Hlavně proto, že dieta nikdy není řešení. Ani zdravé, ani dlouhodobé. Na místě je pouze trvalá změna životního stylu a systému stravování, který žena dodržuje po celý život a který vede k trvalému dosažení normální váhy. Diety a následné přibývání na váze poškozují zdraví a metabolismus.

Mezi dvacátým a třicátým rokem věku se ženám nehubne lépe jen kvůli mladému a pružnějšímu metabolismu, krom fyziologických výhod jsou na tom lépe také finančně. Většina nemá děti a vztah a může se věnovat víc sobě a dopřávat si pohyb a cvičení v posilovně.

„Náš výzkum dokazuje, že boj o zhubnutí je mnohem horší pro ženy, když se přehoupnou přes třicátý rok věku. Mají méně volného času navštěvovat posilovnu a mají větší potíže se shazováním kilogramů po těhotenství. Také mají větší problém vydržet u nového stravovacího plánu a potřebují dozor a odborné rady,“ tvrdí Lee Smith ze společnosti Forza Diet.

Podle průzkumu této společnosti po prvním mateřství shodí nabraná kila jen třetina matek.






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat