Proč byste měla jíst pomeranče?

Lidé konzumující velké množství pomerančů a tmavých odrůd révy vinné jsou štíhlejší. Vědci z Warwicku už vědí proč. Přijímají totiž s oblíbeným ovocem vysoké koncentrace antioxidantů hesperetinu a resveratrolu, které v těle fungují jako prevence obezity. A jejich podávání lidem s morbidními tukovými zásobami by mohlo sloužit jako lék na obezitu.

Tyto látky mají navíc protirakovinné účinky a chrání tělo před rozvojem diabetu typu 2 a srdečními chorobami. Snižují hladinu krevního cukru a také rezistenci buněk vůči inzulínu.

Vědci z Warwick University izolovali obě látky a použili je jako lék v klinickém výzkumu. Podle jejich zjištění můžou ve vysoké koncentraci sloužit jako prevence i lék na obezitu, choroby srdce a diabetes.

„Je to neskutečně vzrušující objev, který by mohl mít masivní vliv na naši schopnost léčit tyto choroby. Krom toho, že by pomohl léčit diabetes a choroby srdce, mohl by zmírnit časovanou bombu zvanou epidemie obezity,“ míní Professor Paul Thornalley z Warwicku.

V experimentech přitom byly použity takové koncentrace léčivých látek, které jsou obsaženy v deseti litrech pomerančové a deseti litrech hroznové šťávy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat