Kalorická jídla, která vám paradoxně pomohou zhubnout

S blížícím se létem vymýšlí spousta z nás, jak ještě před dovolenou shodit poslední kila navíc. A ke slovu se tak často dostávají i poměrně nesmyslné diety, které spíše ubližují, než aby pomáhaly. Napadlo by vás, že i tučné potraviny mohou pomáhat s hubnutím? Je to tak! Jen musíte vědět, po kterých potravinách sáhnout!

A my vám poradíme.

Ořechy

Tahle dobrota patří k takovým menším kalorickým bombám (18 ořechů znamená okolo 170 kalorií – záleží na druhu). Ovšem několik studií potvrdilo, že lidé, kteří si ji dopřávají pravidelně, mají nižší body mass index (BMI) než ti, kteří ořechy nekonzumují. Vysvětlením může být podle jedné skupiny vědců fakt, že nás ořechy dokáží na dlouhou dobu zasytit, takže toho pak už nesníme tolik, a navíc pomáhají nastartovat metabolismus a tím zlepšovat spalování kalorií.

Kokosový olej

Jeden z výzkumů ukázal, že kokosový olej pomáhá těm, kteří jej konzumují, spálit až o 120 kalorií více než ostatním. Takže se vyplatí začít tento olej používat. Dokonce víc než úplně vyřadit tuky ze stravy (což by byla ostatně velká dietní chyba).

Avokádo

Nahraďte máslo či margarín rozmačkaným avokádem a získáte nejen o něco méně kaloričtější „mazadlo“ na chleba a pečivo, ale také tělu dodáte zdravou vlákninu, vitaminy a minerály. A pomůžete metabolismu pálit kalorie o sto šest.

Losos

Obsahuje omega-3 mastné kyseliny a navíc představuje velmi kvalitní bílkovinu, která zasytí a pomůže při „budování“ svalů (ty jsou energeticky náročnější než tukové polštáře).

Vejce

Zapomeňte na všechny ty pomluvy, které se na vajíčka snesly před několika lety. Vejce nám prospívají! Obsahují vysoce kvalitní bílkoviny, jež nás udrží od pocitu hladu na dlouhou dobu. A tak díky nim nespořádáme všechno, co uvidíme.

Tvrdý sýr (neodtučněný)

Ačkoli sýry patří k nejkaloričtějším pochoutkám, podle několika studií jsou jejich milovníci štíhlejší než ti, kteří se jim vyhýbají. Kouzlo bude nejspíš spočívat v látkách, jež sýry obsahují a které dokáží nastartovat metabolismus k lepším výkonům.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat