4 nápoje, kterým se před sportem raději vyhněte

Pitný režim je při sportu klíčový. Ale co když před tím, než se pustíte do vybrané fyzické aktivity, volíte chybný nápoj?

Jaké drinky byste raději měli vypustit, pokud se chystáte sportovat?

1. Mléko a mléčné nápoje

Mléko obsahuje proteiny, sacharidy i tuk, a tak je pro tělo docela složité a časově náročné na trávení, zvláště když se chystáte hopsat nebo běhat.

2. Sladké ovocné nápoje

Nejrůznější ovocné „džusíky“, které ovoce neviděly ani z rychlíku a které se tváří, jak jsou tělu prospěšné, vám také dobrou službu před sportem neprokáží. Navíc jsou plné cukru a sladidel, které zaměstnají váš metabolismus (a ne v dobrém slova smyslu). Raději sáhněte po čisté vodě, do které si dáte několik plátků skutečného ovoce.

3. Pivo

Zapomeňte na řeči o tom, jak je pivo vlastně dokonalý drink, když chcete sportovat nebo sportujete. Není. Kvůli alkoholu, který dehydratuje a zatěžuje organismus. Pokud potřebujete před sportem „nakopnout“, sáhněte raději po šálku kávy (černé).

4. Bublinky

Sycené nápoje jsou před fyzickou aktivitou rovněž nevhodné. Proč? Řada z nich obsahuje aspartam, který tělu neprospívá, navíc bublinky mohou způsobit nadýmání, ale také bolest břicha. A to není nic, po čem člověk při sportu touží.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat