10 snadných triků, díky nimž spořádáte až o 500 kalorií méně

Přemýšlíte, jak ještě ubrat ze svého jídelníčku další kalorie, abyste si do léta zajistili štíhlou postavu? Poradíme vám, jak snadno ubrat až 500 kalorií denně. Je to snazší, než si myslíte!

1. Černá káva

Dopřáváte si latte nebo cappuccino s několika cukříky? Chyba! Vyměňte ho za černou neslazenou kávu. Jednak konečně oceníte její ničím nerušenou chuť, jednak svému tělu dodáte mnohem méně kalorií.

2. Domácí ledový čaj

Ochucené vody, limonády, ledové čaje z automatu... Pokud takové nápoje tvoří základ vašeho pitného režimu, nedivte se, že to s vaším hubnutím nevypadá růžově. Máte-li pocit, že byste se nejspíš nedokázali hned „přeorientovat“ na čistou vodu, zkuste si vyrobit vlastní ledový čaj. Prostě nechejte zchladnout černý nebo zelený čaj, ochuťte ho citronovou šťávou a několika lístky máty a je to!

3. Žvýkejte pomalu

Stará moudrost, která říká, že nemáme hltat, opravdu funguje. Pokud totiž budete poctivě žvýkat každé sousto a budete jíst pomalu, spořádáte toho mnohem méně. Za celý den může rozdíl činit až oněch 500 kalorií!

4. Vařte

Nespoléhejte se s obědem či večeří na jídelnu/restauraci/polotovary apod. Pěkně se postavte k plotně a jídla si připravte sami. Věřte, že budou obsahovat výrazně méně kalorií než ta, která byste jedli normálně.

5. Požádejte o jídlo s sebou

Pokud už obědváte v restauraci, požádejte obsluhu, aby vám zabalili polovinu objednaného jídla s sebou – a to ještě dříve, než vám ho přinesou na stůl. Tu druhou polovinu využijete třeba jako večeři. Věřte, že většina restaurací je s porcemi až příliš štědrá.

6. Mezi sousty pokládejte příbor

Další trik, který vás přinutí sníst méně. Princip je podobný jako u dlouhého a pečlivého žvýkání – čím déle jíte, tím méně toho ve výsledku zkonzumujete (mozek vyšle včas signál, že jste sytí).

7. Dopřejte si 8 hodin spánku denně

Spánek je pro hubnutí a udržení postavy klíčový. Pokud ho máme nedostatek, naše tělo bude více „lačnit“ po jídle – a to především tom nezdravém. Je prokázáno, že lidé, kteří nemají dostatek spánku, spořádají až o 300 kalorií denně víc než ti, kteří spí dostatečně.

8. Jezte před zrcadlem

Zdá se vám to jako hodně „ujetý“ nápad? Možná právě proto funguje! Budete-li se krmit a při tom na sebe koukat do zrcadla, můžete si být jistí, že toho spořádáte mnohem méně.

9. Položte při jídle telefon (a ovladač)

Pokud jíte, věnujte se jen svému talíři. Rozhodně nesledujte televizi či svůj mobilní telefon. Jestliže se vaše myšlenky toulají někde ve virtuální realitě, budete bezmyšlenkovitě jíst, co vám přijde pod ruku. Výsledek? Sníte toho mnohem víc, než když se soustředíte jen na to, co si vkládáte do úst.

10. Spolehněte se na vodu a žvýkačku

Počítejte s tím, že vás budou honit chutě a budete mít hlad. Navykli jste své tělo na víc kalorií, a tak se bude ozývat. Ale nevzdávejte se. Kromě zeleniny, jíž můžete spořádat prakticky tolik, kolik chcete, zkuste jako první pomoc vodu nebo žvýkačku. Díky nim svůj mozek „obalamutíte“ a on přestane vysílat signály, že máte hlad.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat