Faldíky? Nezoufejte! Máme 10 kroků pro štíhlé bříško!

Toužíte po plochém bříšku a stále se vám to nedaří? Nezoufejte a čtěte! Těchto 10 kroků vaše bříško zaručeně dostane do formy.

1. Analýza vlastního těla a sebereflexe

Někteří lidé jsou kritičtější, jiní se spíše přeceňují. Chcete-li něco změnit na svém těle, musíte přesně vědět, co vám na něm vadí - shodneme se, že většinou je to břicho. Nejdůležitější pak je zjistit, z čeho ho máte velké, a začít na tom ihned pracovat.

2. Vyhýbejte se nočním svačinkám

Říká se, že po osmnácté hodině by se jíst nemělo. S tím zcela nesouhlasíme, vše závisí na fyzické aktivitě a v kolik hodin chodíte spát. Hlavně ale záleží na tom, co si k večerní svačince dopřejete. Omezte proto kalorická jídla a dopřejte si třeba plátek lososa, avokádo, hrst ořechů nebo sýr cottage.

3. Sacharidy na minimum

Snažte se snížit počet sacharidů ve vašem jídelníčku, protože jejich nadbytek je hlavním spouštěčem ukládání tuků na břiše. Denně bychom měli přijmout do 150 g sacharidů, protože jen tehdy se přestanou tuky skladovat a začne je tělo spalovat.

4. Spalování na maximum

Když si můžeme pomoci od faldíků a ještě i udělat něco pro své zdraví, tak proč ne. Zařaďte do svého jídelníčku česnek. Ten nastartuje metabolismus a sníží přítomnost tuků v našem těle. Stejně tak i chilli či velmi oblíbený zázvor.

5. Správné načasování

I náš žaludek má svůj rytmus a proto je důležité dodržovat správné načasování všech minimálně 6 jídel. Jestli se vám teď honí hlavou, kdy je to 6. jídlo, tak tím myslíme druhou večeři, která je důležitá, pokud si chodíte lehnout pozdě v noci. Nejdůležitějším jídlem dne je snídaně! Žaludek je nastaven na čas 7.00-9.00 hodin, proto na něj myslete a dopřejte mu zdravou vydatnou snídani.

5. Posilněte játra

Svou funkci májí i játra, která produkují žluč, potřebnou při trávení. Když je jejich funkce narušena dochází k ukládání tuků. A kde jinde než na břiše. Játra si proto preventivně posilujte a zařaďte do jídelníčku bylinky jako ostropestřec, kopřivu, šalvěj, třezalku a také lněná semínka či citrony...

7. Pozor na skryté cukry

Jednoduché cukry se nenacházejí pouze v sladkostech, ale i v jiných potravinách, které na první pohled vypadají zdravě. Tělo jich pak může přijmout více, než si myslíme, a ukládá je v podobě tukových polštářů. Vlastně je vrství kolem břicha nenápadně, a než se nadějete, máte hned několik pneumatik.

8. Každodenní pohyb

Pravidelný pohyb neznamená v důsledku výčitek jít a nárazově cvičit tři hodiny v kuse. Důležitá je pravidelnost a návyk, aby se stal pohyb pro váš životní styl přirozenou součástí. Kardio cvičení i silové cvičení jsou na formování stejně důležité. Pokud nestíháte návštěvu fitness, zkuste zařadit pár malých triků - choďte všude pěšky nebo vytáhněte kolo, místo výtahu vyběhněte schody a do kanceláře si vezměte overball (každá minutka dobrá a pod stolem si můžete krásně cvičit nožky).

9. Psychická pohoda

Můžete cvičit, jak chcete, ale pokud jste myslí někde jinde nebo máte podvědomě stres, věřte, že efekt cvičení nebude takový. Je mnoho žen, které cvičily a přesto nezhubly, ale přibíraly. Stres je jednou z hlavních příčin ukládání tuku na břiše, to jste věděla? Takže pohoda a mějte se ráda i s tím malým špíčkem - on postupně zmizí.

10. Spánek a regenerace

Tělo potřebuje regeneraci a pravidelný spánek. Lidé, kteří spí příliš, přibírají. Přibírají i ti, kteří spí málo, protože následující den snědí mnohem více jídla. Takže nezapomínejte na kvalitní spánek a dopřejte tělu i relaxaci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat