Rady, které vám pomohou shodit kila v kterékoli fázi hubnutí

„Už mám dole pět kilo,“ chlubí se sousedka. „Já od nového roku shodila sedm kilo tuku,“ hlásí kolegyně v práci. Odmítáte tohle poslouchat, protože se vám stále nedaří „nastartovat se“? Těchto 6 zaručených tipů vám pomůže k vysněnému tělu!

Říká se, že každá rada ohledně hubnutí je drahá. Ale to je mýtus. Naopak ty nejosvědčenější a nejprověřenější rady nejsou žádným tajemstvím – a navíc doopravdy fungují. Které to jsou?

Motivujte se již uskutečněnými výsledky

Zastavila se vaše váha na údaji, který nechcete akceptovat, protože se toužíte posunout ještě dál? Pokud máte splín z toho, že váha neklesá, vezměte to z druhého konce. Motivujte se tím, co už jste dokázali. Jak?

Po vzoru odborníků do pytle nebo kbelíku nasypte tolik písku (fazolí, kamení…), kolik jste už shodili (může to být například za poslední týden nebo 14 dnů). S touto zátěží se proběhnete po bytě. Jaký je to pocit?

„Mě tenhle tip zabírá od doby, co jsem si přečetla, že ho praktikuje folkový král Karl Moik, který sundal 12 kilo,“ popisuje čtenářka Jitka. „Pokaždé, když mi přijde, že stojím na mrtvém bodě, naplním pytel a jdu se projít nebo proběhnout. Okamžitě tak vím, co už jsem dokázala, a hlavně, že má smysl vytrvat a pokračovat. Stojí to za to,“ dodává Jitka.

Nepočítejte kalorie

Pokud vám v začátcích pomáhá nějaká z aplikací, kam si zaznamenáváte přijatou potravu a pohybové aktivity, nemusí to být na škodu. Ale pozor, abyste nepropadli fanatismu. Výzkumy ukazují, že když člověk počítá kalorie a přehnaně se kontroluje, tloustne. Neuškodí vysadit…. A další rada, která zabírá? Zaznamenávejte si pouze klesající, příznivější hodnoty.

„Já pokaždé, když zhubnu, zapíšu to do notesu. A další údaj přidám až v momentě, kdy zase váha klesne. Když se na to pak podívám například po měsíci, mám pocit, že se mi vlastně stoprocentně daří, i když jsem třeba někde selhala,“ radí Kristýna, další ze čtenářek.

Poslouchejte svoje tělo

Menší porce pětkrát denně. To zná každý. Ale co s vlčím hladem nebo přepadovkami chutí? Jezte, když máte hlad. Jezte to, co si tělo žádá. Chce sladké? Dopřejte mu třeba čokoládu s vysokým podílem kakaa. Co na tom?

Vnímejte svoje tělo a také se ho snažte uklidnit, když je ve stresu. Je totiž dokázáno, že stresovaní lidé tíhnou k tučnému a sladkému. To lze jen tak mimochodem odbourat s pomocí dechových cvičení a relaxačních technik.

A tip na sladkokyselý zeleninový pokrm, který se dá ujídat během celého dne? Nakrájejte nadrobno brokolici, pórek, cibuli, cuketu, papriku a mrkev (nebo co dům dá). Zkaramelizujte čajovou lžičku medu, podlijte třemi lžícemi jablečného octa a přidejte pět polévkových lžic olivového oleje. Vařte, dokud zelenina nezměkne.

Jezte pomalu

Hormon cholecystokinin potřebuje 10 až 20 minut na to, aby do centra sytosti v mozku vyslal signál, že žaludek je plný. Tak sobě i jemu dopřejte čas.

Zaměřte se na polévky

Čistý vývar před hlavním chodem naplní žaludek a přiláká hormony „sytosti“. Polévek se tedy nevzdávejte.

Dopřávejte si bílkoviny

Čtyřikrát denně do sebe naládujte bílkoviny, tedy ryby, drůbež, luštěniny, houby, nízkotučné mléčné výrobky. Ty taktéž zajistí pocit sytosti a dobrou náladu. A s ní se hubne o dost lépe!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat