5 způsobů, jak s pomocí smoothie nastartovat metabolismus

Také jste propadli zdravé a hlavně úžasně dobré chuti nápojů označovaných jako smoothie? Pak vězte, že s jejich pomocí můžete udělat i víc, než dodat tělu potřebné vitaminy a antioxidanty. Pokud ke smoothie vzhlížíte ve snaze zhubnout, pak pro vás máme 7 vychytávek, které tento nápoj promění v dokonalého urychlovače metabolismu!

Co si do smoothie nezapomenout přimíchat?

Chilli

Proč si přiostřit smoothie? Důvod je jednoduchý. Chilli obsahuje látku kapsaicin, která se ve studiích ukázala jako účinná pro krátkodobé zrychlení metabolismu (naše tělo se díky kapsaicinu zahřeje, čímž spotřebovává energii, a tedy pálí kalorie).

Prášek matcha

Práškový zelený čaj matcha je hitem. Nejenže dodá energii, ale ještě spolehlivě rozproudí metabolismus. Jen pozor na jeho poměrně intenzivní chuť, která by mohla přehlušit všechny ostatní ingredience v nápoji. Nikdy proto na porci nepřidávejte víc než lžičku matcha prášku.

Jablečný ocet

Ačkoli smoothie s jablečným octem nejspíš nezní jako nejchutnější nápad na světě, nezavrhujte ho. Jablečný ocet nejen pozitivně ovlivňuje metabolismus, ale také dokáže stabilizovat hladinu cukru v krvi, díky čemuž později netrpíte záchvaty vlčího hladu. Abyste alespoň trochu přebili chuť octa, nasypte do smoothie skořici (ostatně ta se také ukazuje jako metabolismu příznivé koření).

Chia semínka

Spousta lidí využívá chia semínka jen k zahuštění smoothie, ale věřte, že toho dokáží mnohem víc! Obsahují omaga-3 mastné kyseliny a také kyselinu alfa-linolenovou. Tato kombinace nejen nastartuje metabolismus, ale navíc zasytí (ovlivňuje totiž hormony odpovědné za pocit sytosti a hladu).

Proteinový prášek

Bílkoviny jsou pro zdravé fungování lidského těla nezbytné. Mimo jiné jsou základním stavebním kamenem svalů, jež jsou energeticky mnohem náročnější než tuková tkáň, a tak hrají v metabolismu a jeho „výkonnosti“ významnou roli. Nezapomínejte na kvalitní proteiny ani při přípravě smoothie – nejjednodušší způsob, jak je nápoji dodat, je proteinový prášek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat