Propadnout pohybu je snadné. Jen je třeba vědět, jak na to

Ze všech stran slyšíme, jak bychom se konečně měli zvednout z gauče a začít se věnovat nějaké pohybové aktivitě. Jenže co když zrovna nepatříte ke sportovním nadšencům? I pro vás existuje spousta možností!

Jak snáze propadnout pravidelnému pohybu?

Zapojte mazlíčka

Máte pejska? Skvělé. Také on by měl mít každodenní dávku pořádného pohybu. Většina psích plemen ráda běhá a užívá si dlouhé procházky. Tak zapomeňte na 10minutové venčení okolo domu a vydejte se na pořádné dobrodružství. Oběma to prospěje. A ne abyste se vraceli dříve než za 30 minut!

Jděte ven

Víte, že se doma k cvičení nepřinutíte? Pak se oblékněte a vyrazte ven. Nemusíte nutně začít běhat – prostě se každý večer či ráno vypravte na hodinovou, svižnou procházku. Nebo zkuste zahradničit, pokud k tomu máte příležitost. Pamatujte, že nejdůležitější je nezůstávat doma na gauči.

Plánujte

Pokud si nestanovíme jasný plán, zvyšuje se pravděpodobnost, že se pohybové aktivitě zase vyhneme („jsem tak unavená“, měl jsem vážně namáhavý den“). Ale pokud si uděláte týdenní rozvrh, zvýšíte své šance na úspěch. V pondělí plavání, ve středu tanec, v pátek třeba běhání s kamarádkou. Pěkně si to zapište. A žádné výmluvy!

Využijte domov

Představa každodenního pobývání venku vás neláká? Nevadí. Cvičit se dá i doma. A třeba u televize. Můžete si pořídit rotoped nebo běhací pás, ale i bez sportovního vybavení pro sebe můžete mnohé udělat! I kdybyste měli při oblíbeném filmu cvičit sedy-lehy, počítá se to! Alespoň nebudete mít čas na mlsání před obrazovkou.

Svěřte se hudbě

Cvičení při oblíbené hudbě vás bude mnohem více bavit. Nemluvě o tom, že i tanec je skvělou pohybovou aktivitou. Rozhodně pusťte veselé a rytmické tóny do svého života, zjistíte totiž, že se pohyb díky nim stane mnohem přirozenější a zábavnější.

Buďte tým

Co takhle zkusit se přidat ke skupině lidí, jež rekreačně hraje nějaký týmový sport? Ve společnosti ostatních se totiž budete cítit skvěle, budete se navzájem podporovat a získáte pocit odpovědnosti – přece se nevymluvíte na hodně práce, když na vás ostatní čekají na hřišti!

Odměňte se

Máte za sebou první měsíc, kdy jste se drželi plánu, a začínáte pozorovat první výsledky (žádné zadýchávání do schodů, vstávání bez bolestí zad apod.)? Pak se odměňte něčím hezkým. Možná ne čokoládovým dortem, ale třeba těmi pěknými botičkami, na které koukáte už nějaký ten čas. Pozitivní motivace je přeci důležitá!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat