Potraviny, které vám pomohou k vysněné postavě

Léto je prakticky za dveřmi (no dobře, možná ne úplně, ale uteče to jako voda), a tak spousta z nás začíná hledat pomocníky, kteří by nám usnadnili dosáhnout „plavkové postavy“. Naštěstí nás příroda vybavila několika šikovnými dobrotami, které nám naši snahu zpříjemní.

Na které se vyplatí spolehnout?

Grapefruit

Odborníci se úplně neshodují, zda opravdu polovina grepu před každým jídlem zajistí štíhlou postavu, ale pravdou je, že tohle chutné ovoce patří k plodům, jež nastartují metabolismus, dodají tělu potřebné vitaminy či vlákninu a zajistí pocit sytosti, takže toho pak nespořádáme tolik. Kromě toho stabilizuje hladinu glukózy v krvi, a tak díky grapefruitové svačince nehrozí záchvaty vlčího hladu.

Řapíkatý celer

Patří mezi potraviny s takzvanými zápornými kaloriemi – naše tělo při jeho trávení spálí více kalorií, než kolik mu jich celer dodá. A to je skvělá zpráva, protože to znamená, že této zdravé zeleniny můžeme sníst tolik, kolik chceme. Obsahuje vlákninu, vitaminy, minerály, antioxidanty… Ideální pomocník pro zdravé hubnutí!

Ryby

Nezapomínejte při hubnutí na bílkoviny, jsou velmi důležité pro správně fungující metabolismus a také svaly, za které bychom velmi rádi vyměnili tukové faldíky. Ačkoli se zdá, že tučné ryby nemají s dietou nic společného, opak je pravdou. Rybky jako losos obsahují důležité omega-3 mastné kyseliny, které také dokáží s metabolismem zázraky.

Ostré koření

Koření je vaším spojencem, když chcete urychlit úbytek kilogramů. S metabolismem totiž dokáže pořádně zatočit. Chilli, skořice, zázvor, ale i obyčejný pepř byste měli využít tak často, jak jen můžete. Jen pozor, máte-li citlivější žaludek.

Chia semínka

Kvalitní proteiny, omega-3 mastné kyseliny a vláknina. To je kombinace, kterou vám tato nenápadná semínka dodají s každým soustem. Navíc dokáží aktivovat hormony, jež jsou odpovědné za spalování kalorií, a zasytí na dlouhou dobu. To jsou rozhodně dobré důvody, abyste je zařadili do svého jídelníčku.

Mandle

Jsou poměrně kalorické, takže je třeba s nimi zacházet opatrně, ale hrstka mandlí vám poskytne naprosto ideální svačinku. Zasytí, bojují proti vlčímu hladu, dodají tělu důležité vitaminy, minerály, antioxidanty i omega-3 mastné kyseliny. Váš metabolismus je bude prostě milovat. A vy také!

Zelený čaj

Spousta z nás si snahy o tělo do plavek sabotuje pitným režimem. Sice si hlídáme, co si nakládáme na talíř, ale stále pijeme limonády nebo slazenou kávu se smetanou. Pokud hledáte ideální alternativu, neuděláte chybu se zeleným čajem. Dokáže totiž nastartovat metabolismus, takže snáze spalujeme přijaté kalorie, navíc obsahuje důležité antioxidanty, které zajistí zdraví našemu tělu.

Káva

A když už jsme zmínili kávu, nesmíme na ni zapomenout. Ona totiž čistá černá káva (tedy bez cukru a dalších pochutin) hubnutí vlastně prospívá! Kofein podporuje spalování kalorií a navíc je prokázáno, že když si šálek tohoto úžasného nápoje dopřejete před pohybovou aktivitou, budete výkonnější a zbavíte se více kalorií.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat