Nejčastější chyby, kterých dopouštíme při cvičení

Léto je ideální období pro pohybové aktivity. Ale to neznamená, že si cvičením v tomto ročním období nemůžeme ublížit. Na co si dát při sportu v létě pozor?

V létě nás neohrožují při pohybu jen extrémní teploty (člověk nemusí být odborník, aby mu bylo jasné, že při třiceti stupních ve stínu se neběhá, natož za plného slunečního žáru). Ublížit si při cvičení venku můžeme i jinak.

1.    Příliš volné oblečení

Samozřejmě nikdo nejspíš nechce běhat nebo jezdit na bruslích narvaný do upnutých svršků, ale volné tričko a plandavé kraťasy v sobě paradoxně mohou také skrývat nebezpečí – může se totiž stát, že jak se budete potit, odře vám oblečení, jež se bude o vaše tělo při pohybu neustále otírat, nepříjemně pokožku. Ideální je tedy kompromis – přiléhavější svršky, které dobře sají pot a na vašem těle se příliš nepohybují.

2.    Hladovění po sportu

V horkém letním počasí nemáme příliš chuti k jídlu, ani když se zrovna nepohybujeme. Ale po sportu (přibližně 30 minut po jeho ukončení) bychom se přece jen měli přinutit něco sníst, abychom tělu doplnili ztracené živiny. Nemusíte si samozřejmě dávat steak s hromadou přílohy, spíše sáhněte po lehké svačince bohaté na sacharidy a proteiny. Pokud máte pocit, že do sebe opravdu nic nevpravíte, dopřejte svému tělu alespoň nějakou energii v nápoji – nejlepší jsou nápoje určené pro sportovce.

3.    Tmavý dres

Je pravda, že černá (a obecně tmavé barvy) dokážou opticky nějaký ten centimetr z naší postavy ubrat a i sportovní oblečení umějí proměnit v elegantnější záležitost. Ale v létě se jich vzdejte. Tmavé barvy přitahují sluneční paprsky a vám hrozí, že se po pár minutách přehřejete.

4.    Bez pití do bazénu

Ať už jdete na koupaliště nebo míříte do bazénu, rozhodně si s sebou vezměte dostatek tekutin. To, že jste celé odpoledne ve vodě, neznamená, že u vás nemůže dojít k dehydrataci. Občas máme tendenci zapomínat při koupání na pitný režim, což nám může způsobit řadu nepříjemností.

NEPŘEHLÉDNĚTE: 10 triků pro krásné tělo: Do léta budete sexy kočka!

5.    Útok na rekord

V létě, především při vyšších teplotách, se náš organismus zpomaluje. A ví proč. Už samotné horko je pro tělo zátěž. Proto byste měli v létě pustit z hlavy představy o tom, jak překonáte svůj osobní rekord. Nevyčerpávejte se, spíše věnujte pozornost signálům svého těla.

6.    Venku bez trička

Cvičit bez trička sice může být někomu příjemné, ale na slunci je to nebezpečné. Odnést si z pohybu navíc i spáleniny není nic příjemného. Proto se určitě oblékejte (nejlépe do bavlněného, světlého trika) a všechny části těla, které přijdou do kontaktu se slunečním zářením, poctivě namažte opalovacím krémem.

7.    Na kole bez přilby

Jízda na kole bez přilby je samozřejmě hloupost v každém ročním období, ale v létě nás může lákat nebrat si ji nejen proto, že nám třeba úplně nesluší, ale i proto, že se bojíme, že nám v ní bude vedro. Nebojte, většina přileb je konstruována tak, aby dobře „větrala“, takže se nemusíte bát, že se do letního počasí nehodí.
TIP Bety: Nevíte, jakými cviky zhubnout nebo posílit bříško? Chcete se zbavit širších boků? Zeptejte se ZDARMA naší profesionální instruktorky Petry z klubu Holmes Place






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:36
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat