Studená voda nebo skořice. Co dalšího urychlí hubnutí

Dostatek pohybu a vyvážená, zdravá strava. Tento vzorec pro úspěšné snahy o zhubnutí přebytečných kilogramů známe všichni. Ovšem to neznamená, že bychom si nemohli své úsilí trochu usnadnit! Stačí znát pár zaručených triků.

Cestu ke zdravé postavě si urychlíte, pokud například…

…začnete den studenou vodou.

Tedy ne studenou sprchou (i když ani tady by se odborníci nezlobili), ale sklenicí či dvěma studené vody. Proč? Jednak je dostatečný pitný režim důležitou součástí hubnutí, jednak jsme po noci spánku dehydratovaní, a tak nám voda pomůže se vstáváním. Navíc pokud bude studená, rozproudíte krev a nastartujete metabolismus. Malý bonus – jak se vaše tělo bude snažit vodu ohřát, začne spalovat kalorie.

…prostřídáte sprchu.

A když už jsme zmínili onu studenou sprchu, nemůžeme ji jen tak ignorovat. Jen málokdo je tak otužilý, že vydrží stát pod studenou sprchou, a tak je třeba začít pomalu. Dvě až tři minuty si dopřávejte teplou vodu, pak ji na půl minuty zchlaďte. Celý postup několikrát opakujte. Váš krevní oběh se pořádně nastartuje, vy se pěkně probudíte. A co víc, také váš metabolismus se také dostane do formy (nemluvě o tom, že povzbudíte imunitu, takže si na vás aprílové počasí a nachlazení jen tak nepřijde).

…posvačíte řapíky.

Tedy řapíkatý celer. Pro zdravou dopolední svačinku si prakticky nemůžete vybrat lepší pochoutku. Nejenže dopřejete tělu důležité živiny či vlákninu, takže za chvíli nebudete bojovat s vlčím hladem, ale navíc má jeden kousek celeru přibližně 6 kalorií. K jeho strávení je ovšem potřeba nejméně 7 kalorií. Takže hubnutí půjde prakticky samo.

…okořeníte, co půjde.

Metabolismus a koření – především skořice, chilli, ale také pepř nebo zázvor – jdou skvěle dohromady. Tato ochucovadla totiž podporují trávení a zrychlují spalování tuků. A tak si je dopřávejte, jak jen můžete.

…dopřejete si grapefruitový předkrm.

Ačkoli vědci se stále nemohou shodnout, zda nám polovina grepu před jídlem opravdu pomáhá zhubnout (nebo zda je „na vině“ spíše fakt, že po půlce grapefruitu už toho moc nespořádáme), faktem zůstává, že enzymy, které toto ovoce obsahuje, dokáží podpořit spalování tuků a zlepšit zažívání. Kromě toho obsahují spoustu živin, jež tělu prospívají.

…uvaříte si šálek čaje.

A ne ledajakého – na mysli máme čaj zelený. Podporuje metabolismus a v několika studiích byl spojen s rychlejším úbytkem kilogramů. Jen ho samozřejmě musíte pít neslazený. Některé výzkumy naznačují, že nejlepší je pít tento nápoj s trochou citronové šťávy, aby byl efekt ještě lepší. Mimochodem, zelený čaj skvěle chutná i vychlazený (což je dobrá zpráva pro metabolismus – viz první bod).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat