5 skvělých letních jídel pro štíhlou postavu

Udržet si postavu, kterou jste vytrénovala na jaře do plavek, by neměl být v létě velký problém. V tomto ročním období má totiž sezonu spousta pokrmů přátelských ke štíhlé linii. Přinášíme vám 5 z nich.

1.    Kukuřice

Kukuřice je bohatá na vlákninu a škrob, takže nás zasytí, a ještě prospívá zažívání (a tím pádem i imunitnímu systému). Navíc není příliš kalorická. Skvěle chutná grilovaná – při takovéto úpravě navíc nepotřebujete skoro žádná ochucovadla, takže kalorie nepřibývají.

2.    Vlašské ořechy

Zásobárna vlákniny a celé řady zdraví (především srdci) prospěšných mastných kyselin. Ačkoli jsou poměrně kalorické, dokážou nás zasytit už po několika kouscích, takže jich nesníme tolik jako třeba vysoce energetických, a ještě k tomu nezdravých chipsů. Denně si oříšků můžeme dopřát asi hrstku (a naší postavě to neublíží), skvěle se hodí i jako zpestření salátů.

3.    Ananas

Ananasy se k nám sice dovážejí po celý rok, ale právě v létě jsou nejlepší. Obsahují vlákninu a množství vitaminů a minerálů. A co víc, působí blahodárně na zažívání, takže vám nebude v plavkách hrozit nafouklé bříško.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Nejčastější výmluvy aneb Proč nehubneme

4.    Broskve

Ovoce bohaté na vlákninu, vitaminy a minerály, které rovněž působí diureticky a lehce projímavě. Navíc obsahuje poměrně velké množství beta karotenu, který pomáhá udržovat pokožku svěží a pevnou. Pokud se vám nechce broskev jen tak okusovat, zkuste si vyrobit osvěžující mraženou dřeň.

5.    Hamburgery

Ano, čtete správně. Ale rozhodně nemáme na mysli hamburgery koupené v některém fast foodu! Skvělý a hlavně nijak extra kalorický hamburger si totiž musíte vyrobit sami – z libového hovězího, které umelete (hotové směsi nabízené v obchodech bývají příliš tučné) a pak pěkně ugrilujete. Vynecháte housku (tu můžete nahradit salátovou přílohou), místo kečupu naservírujete rajčata a máte pochoutku, která je plná chuti!
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat