Kofein před cvičením zvýší spalování tuků i výkonnost svalů

Kofein je zřejmě nejlepším legálním dopingem, který zvyšuje výkonnost svalů a především účinnost spalování tuků při cvičení. Podle brazilských vědců mohou čtyři šálky kávy vypité těsně před cvičením výrazně zvýšit výkonnost svalů a pomoci spálit mnohem větší množství tuků, než jaké se spotřebuje při stejně intenzivním cvičení bez kofeinu.

Vědci ze São Paula doporučují hodinu před cvičením vzít 400 miligramů kofeinu, což odpovídá množství obsaženém ve čtyřech šálcích kávy espreso.

Přitom se soudilo, že účinek kofeinu na cvičení je možné pozorovat jen tehdy, když atlet kávu několik dní nepije. Jenže vědci z Univerzity v São Paulu dokázali, že je to mýtus. V opakovaných experimentech prokázali, že kofein zvyšuje účinnost spalování tuků a výkon svalů, i když sportovec konzumuje kávu pravidelně.

Čtyři šálky kávy jsou přitom považovány za bezpečné množství pro zdraví člověka.

Pro zdraví i krásu

Kofein ovšem neprospívá jen naší postavě či zdraví, ale také naší kráse. Jak?

Bojuje proti zánětlivým procesům

Kofein najdete ve spousta kosmetických produktů, které zklidňují podrážděnou či opuchlou pokožku. Dokáže totiž zpomalit či zastavit případné zánětlivé procesy v těle.

Redukuje kruhy pod očima

S výše zmíněným souvisí i schopnost kofeinu zmírňovat tmavé kruhy pod očima. Kromě boje se zánětlivými procesy totiž kofein snižuje průtok krve v pleti a tím redukuje tmavé kruhy (ano, stačí, když si na kruhy pod očima přiložíte tamponky namočené v chladné kávě).

Vypíná pleť

Kofein je součástí řady přípravků, které působí v prevenci či v boji proti celulitidě. A rozhodně to není náhoda! Kofein totiž stimuluje průtok krve v pokožce a vypíná ji. I když upřímně – bez změny životního stylu se celulitidy nezbavíte, ani kdybyste se v kofeinu koupali.

Zmírňuje následky spálení od sluníčka

Teď v létě je spálená pokožka nepříjemným společníkem nejednoho z nás. Ale krémy s obsahem kofeinu mohou výrazně ulehčit její regeneraci.

Podporuje růst vlasů

Pokud máte pocit, že vám vlasy padají víc než dřív, sáhněte po péči, která obsahuje kofein. Ten totiž stimuluje růst vlasů a navíc regeneruje pokožku hlavy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat