Do plavek s plochým bříškem. Co jíst a čemu se vyhnout

Znáte to – do plavek se vám podařilo zhubnout, jenže o dovolené jako by se proti vám všechno spiklo. Celou dobu zápasíte s nafouklým bříškem a radovánky v plavkách si tak vůbec neužijete. Nejspíš za to může obsah vašeho talíře. Čemu se vyhnout a po jakých dobrotách naopak sáhnout?

Zmrzlina vs. jogurt

K létu prostě zmrzlina neodmyslitelně patří. Jenže co když právě ona stojí za vaším nafouklým bříškem? Zvlášť pokud si kupujete „zmrzku“ někde u stánku či v obchodě, může obsahovat přísady, které vašemu zažívání nemusejí dělat dobře.

A tak zkuste alternativu – pořádně vychlazený nebo zmrazený jogurt. Jen dejte pozor, abyste si vybírali opravdu kvalitní výrobek. Pěkně sáhněte po bílém jogurtu, který kromě mléka a jogurtových kultur prospívajících zažívání už nic jiného neobsahuje. Doplňte ho čerstvým ovocem a osvěžující dezert, který hravě strčí točenou zmrzlinu nebo tu na klacku do kapsy, je na světě.

Špekáčky a párky vs. kuře a ryby

Sezona grilování je v plném proudu! Zatímco zpočátku léta na grilu experimentujeme a mnohdy grilujeme i samé zdravé věci, jak prázdniny pokračují, stále častěji se na našem talíři objevují uzeniny. A z těch naše tělo rozhodně radost nemá. Nejenže jsou většinou plné chemie, která organismu neprospívá, ale také soli, jež přispívá k nafouklému břichu.

Pěkně na grilu zůstaňte u zdravých ingrediencí, z masa ideálně u kuřecího a také rybího. U nich si totiž nemusíte kvůli nafouklému bříšku lámat hlavu. A ještě rada – marinujte maso pěkně doma, nekupujte již předpřipravené nebo průmyslově vyráběné marinády. Jsou totiž často plné soli a chemie. Vystačíte si třeba s bylinkami, citronem a olivovým olejem!

Limonáda vs. ochucená voda

Jistě, občas se v létě osvěžit nějakou tou vychlazenou limonádou není žádný hřích, i když naše tělo nám nejspíš nepoděkuje. A mimo jiné se nám odmění i nafouklým bříškem. Nejde jen o látky, jež limonády často obsahují (sladidla, konzervanty apod.), ale také o bublinky. I ty totiž k bříšku jako balon přispívají.

Raději sáhněte po čisté neperlivé vodě. Že se vám zdá moc nudná? Ochuťte ji kouskem ovoce, okurkou nebo citronovou šťávou. Nejenže můžete hodit starosti s bříškem za hlavu, ale navíc dodáte svému tělu důležité živiny.

Krekry vs. okurka

Také rádi mlsáte nejrůznější slané sušenky a krekry namáčené do dipů a dresingů? Pak je zkuste vyměnit za obyčejnou okurku! Ony totiž sušenky a spol. mohou podpořit nafouklé bříško víc, než si myslíte.

Ne tak okurka. Ta je navíc přirozeným diuretikem, a tak odvádí z těla přebytečnou vodu, která rovněž často za nafouklým bříškem stojí. Navíc co se týče obsahu kalorií a živin, krekry se s ní nemohou nijak srovnávat. A co víc, s většinou dipů a pomazánek chutná prostě skvěle!

Chipsy a dip vs. zelenina a guacamole

Chipsy či tortily s dipem najdete snad na každé letní party. Jsou sice úžasně dobré, ale upřímně řečeno – ploché bříško vám zrovna nezaručí. Spíš naopak. Ponechme stranu jejich kalorickou hodnotu, ale spousta soli, kterou obsahují jak chipsy, tak i většina kupovaných dipů, spolu s dalšími přísadami zajistí spíš břicho jako balon.

Připravte si z avokáda domácí guacamole a namáčejte do něj kousky zeleniny! Uvidíte, že může chipsům směle konkurovat. A co víc, obléci se po takové svačině do plavek nebude vůbec problém!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Lasagne

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat