Vážit, či nevážit? V těchto situacích na váhu nestoupejte

Pro většinu z nás je váha ukazatelem našich snah o hubnutí, a tak je často poslem nejen optimistických zpráv, ale i těch méně radostných. Jenže co když se trápíme kvůli ručičce či displeji úplně zbytečně, protože se vážíme v nevhodnou chvíli?

V následujících situacích na váhu raději nestoupejte.

Bezprostředně po cvičení

Dali jste si pořádně do těla ve fitness centru a chcete vědět, jak se pohyb projevil? Pak můžete být dost zklamáni. Jednak se efekt cvičení nemůže tak rychle ukázat, jednak můžete na displeji váhy vidět vyšší číslo, než byste čekali. Po fyzické aktivitě se totiž hmotnost může přechodně zvýšit (v důsledku změn v těle, které se rychle snaží „opravit“ namožené svaly – zjednodušeně řečeno).

Během „vašich dnů“

Mužů se tento bod netýká, ale my ženy to známe. Během menstruace naše tělo zadržuje vodu, což se musí nutně promítnout do počtu kilogramů, jež nám naše váha ukáže navíc. A protože v těchto dnech nehýříme většinou tou nejlepší náladou, může nás pohled na váhu pořádně rozhodit.

V plné polní

Vážit bychom se měli zásadně v co nejmenším množství oblečení. Jinými slovy – kromě spodního prádla byste na sobě neměli mít nic (a máte-li příležitost, odložte i ono prádlo). Jestliže na váhu stoupnete v džínách a svetru, nemůžete se divit, že hodnota, již ukazuje, není zrovna radostná. Oblečení vám může klidně přidat i dvě nebo tři kila!

Po večerní hostině

Také na denní době, v kterou se vážíme, záleží. Stoupáte si na váhu vždycky po sprše před spaním? Pak vězte, že s největší pravděpodobností v sobě ještě máte nestrávenou večeři. Dokonce i večerní šálek kávy přidá nějaké to deko! Proto se raději važte ráno a nalačno, ideálně ve stejnou dobu.

Na začátku týdne

V pondělí by měl být vstup na váhu zakázán. Nejenže bude během dne špatných zpráv dost i bez toho, abyste se vážili, ale nejspíš budete mít přechodně o nějaké to kilo navíc. Může za to samozřejmě naše tendence vychutnávat si víkend se vším všudy, tedy i s dobrým jídlem. Raději nechejte vážení na středu, to nebude po víkendových jídelních radovánkách ani památky!

Za horkých letních dní

V horku naše tělo přirozeně zadržuje vodu, což znamená jediné – přírůstek na váze. A tak se vyplatí se v takových dnech vůbec nevážit. Jen byste propadli panice, že vaše vysněná postava do plavek není tak ideální, jak jste si mysleli (ve skutečnosti ideální je).

Po rodinných veselicích

Rodinné oslavy či svátky dokáží s naší hmotností pořádně zatočit, ale to vůbec nemusí znamenat, že jsme opravdu přibrali! Navíc tato „kila navíc“ většina z nás bez problémů zase rychle shodí. Tak proč se trápit tím, že budeme stoupat na váhu?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat