Chcete zhubnout? Zpívejte!

Nejen, že je zpěv krásné umění (tedy pokud někdo zpívat opravdu umí), ale má i překvapivě blahodárné účinky na náš organismus!

Vědci z americké Harvardovy univerzity se rozhodli zjistit, jak na nás vlastně zpěv působí. Tedy ne, když ho posloucháme, ale když jej sami produkujeme.

Pozitivní účinky zpěvu prý vůbec nezávisí na tom, zda máme hudební sluch či lahodný hlas, nebo jsme v tomto směru zcela nepolíbení. Dokonce prý ani není nutné pamatovat si přesně slova písní, jež se rozhodneme reprodukovat.

Pryč s kaloriemi i stresem

Vědci se rozhodli zaměřit na pacienty několika amerických zdravotnických zařízení, které rozdělili do dvou skupin. Lidem z první skupiny pak „nařídili“ co nejčastěji zpívat, druzí měli pokračovat v léčbě jako obvykle.

Výsledky tohoto pokusu je překvapili – nejenže pacienti ve zpívající skupině nemuseli polykat tolik prášků proti bolesti, ale dokonce u nich potíže, kvůli kterým se léčili, vymizely mnohem dříve. Navíc ti, kteří chtěli zhubnout, ztratili více kilogramů než lidé z nezpívající skupiny.

Autoři výzkumu si tyto skutečnosti vysvětlují tím, že zpěv vlastně funguje jako tělesné cvičení – zapojuje se do něj celá řada svalů, tělo má při něm dostatečný přísun kyslíku, což zlepšuje krevní oběh a pozitivně působí i na naše srdce a plíce. Navíc nám zpěv pomáhá zbavit se stresu.
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat