Fit a sexy během chvilky. Zacvičte si 6 minut před sprchou

Všichni tvrdí, že k sexy tělu vede cesta skrz vyváženou stravu a hodinové cvičení třikrát týdně – minimálně. Jenže kde na něco takového vzít čas? S nabitými plány nejen doma, ale i v práci, je těžké najít prostor pro pohyb. Nebo ne? Stačí 6 minut denně!

Všichni chceme zůstat fit a sexy. A kdo ne? Akorát ten čas bývá proti nám. Chcete slyšet dobrou zprávu? Pár minut intenzivního cvičení denně stačí. Aspoň tak to tvrdí fitness odborníci, kteří vědí, že atraktivní křivky kamarádí s vysoce intenzivním intervalovým tréninkem. Pokud si věnujete pouhých 6 minut času před tím, než skočíte do sprchy, můžete mít tělo snů! Na jaké cviky se zaměřit?

Dřepy

Cvičit klidně můžete i v koupelně, pokud vám to prostory dovolují. Zavřete za sebou dveře a nechte za nimi veškeré starosti. Jdeme na to! Dřepy patří k nejlepším tělesným cvičením, které můžete udělat, jestli se chcete zbavit kalorií a vytvarovat svoje křivky. Začněte rovným postojem, nohy mějte na šířku ramen, chodidla směřují dopředu. Hlídejte si rovná záda, nezvedejte paty. Pokud cítíte bolest, nedřepujte až k zemi. Proveďte 15krát.

Plank

Tak zvané prkno patří k dalším cvikům, které v pohodě můžete zařadit do své šestiminutové cvičební sestavy. Lehněte si na podlahu břichem dolů, pokrčte ruce a přejděte do pozice na loktech. Lokty mějte položené přímo pod rameny. Opět si hlídejte rovná záda, zpevněte celé tělo a zkuste v této pozici vydržet co nejdéle (obvykle je to asi 30 vteřin). Skvělé je, že i když vlastně extra nic neděláte, zapojujete větší množství svalových skupin.

Kliky

Kliky nikdy neomrzí. Jděte na všechny čtyři, ruce dejte na šířku ramen a dbejte na to, aby vaše tělo bylo v přímce od hlavy až po kotníky. Proveďte desetkrát, aspoň co se dámské verze kliků týče. Na ty klasické, někdy označované za pánské, si klidně týden či dva počkejte.

Bicycle Crunch

Jízdu na kole určitě znáte. Tohle je tak trochu její upravená verze, která pracuje s horní i dolní částí těla. Lehněte si na zem, dejte ruce za hlavu a lokty směrujte ven. Zpevněte střed těla, zvednete ramena z podlahy a trup otočte trup tak, abyste přiložili pravé rameno k levému kolenu. A pochopitelně i levé rameno k pravému kolenu. Na obě strany proveďte 15 opakování.

Chcete-li zvýšit intenzitu svého „předsprchového“ tréninku, zkuste v rámci jednoho cviku provést tolik opakování, kolik stihnete za 30 sekund. Pak si dejte 10 sekund pauzu a přejděte k dalšímu cviku. To, že je šest minut za vámi, prozradí třeba kuchyňská minutka. Pak už můžete hupsnout do té sprchy…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat