Dobroty, které vám pomohou zůstat v zimě štíhlé

Zima je pro naši postavu rizikovým obdobím. Nejenže je během ní spousta příležitostí k pořádnému hodování, ale ještě navíc se méně hýbeme a jsme tak nějak línější. Není divu, že se pak do jarního oblečení soukáme s obtížemi. Naštěstí nás příroda vybavila spojenci, kteří nám pomohou lépe spalovat tuky.

Které dobroty dokážou podpořit spalování kalorií a nabudit metabolismus i v zimě?

Skořice

Tohle koření k zimě prostě patří. Vůně skořice je vůní Vánoc, dává se do cukroví, do svařeného vína… Ovšem tím by její využití končit nemělo. Naopak, využívat byste její účinky na metabolismus (a nejen na něj), kdekoli a kdykoli to jen půjde. Je prokázáno, že skořice dokáže regulovat hladinu cukru v krvi (však vědci uvažují o její roli v léčbě či prevenci diabetu).

Hrušky

Společně s jablky je seženete snadno i přes zimu, tak toho využijte. Hrušky totiž obsahují pektin, který se váže na vodu a který dokáže ovlivnit vstřebávání tuku v těle. Kromě toho s nimi svému tělu dodáte i spoustu vitaminů a minerálů. Nemusíte je jen chroupat ke svačině, zkusit je můžete přidat i do smoothie. Jsou prostě úžasně univerzální!

Grapefruit

Další pomocník z ovocné říše, který má v zimě sezonu, minimálně u nás v obchodech. O jeho roli v podpoře metabolismu, spalování tuků a hubnutí se mluví již dlouhá desetiletí, a jak se zdá, na jeho pověsti dokonalého spojence pro štíhlé tělo opravdu něco bude. Navíc obsahuje spoustu vlákniny, takže po jeho konzumaci budete dlouho sytí. A aby toho nebylo málo, doplníte díky němu vitamin C (a další živiny), takže posílíte imunitní systém v období viróz a chřipek.

Sladké brambory

Jsou oblíbené po celém světě a skupina jejich fanoušků pěkně narůstá i mezi Čechy. Aby ne! Sladké brambory neboli batáty jsou totiž nejen úžasně dobré, takže uspokojí nejeden mlsný jazýček, ale navíc obsahují vlákninu a látky, které dokážou nastartovat metabolismus a spalování tuků. Kromě toho pomáhají regulovat v krvi hladinu cukru, takže nehrozí, že byste po jejich konzumaci za chvíli trpěli hlady. Zkrátka jsou pro vás ideální přílohou (a nebojte, nechutnají vysloveně sladce, klidně je můžete naservírovat i k masu).

Tmavá čokoláda

Kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa (alespoň 70 procent) obsahuje hned dvě látky, které kalorie nemají příliš v lásce. Kofein a katechin. A to je silná dvojka. Jen pozor, abyste si na této dobrotě nepochutnávali až příliš často a ve velkém množství. Pamatujte, že samotná čokoláda je poměrně vysoce kalorická a obsahuje spoustu cukru, takže byste její pozitivní efekt na svůj metabolismus mohli přehlušit nadměrnou konzumací.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat