Snazší cesta ke štíhlosti. Nastartujte tělo jednoduchými změnami

Rozhodli jste se změnit svou postavu směrem ke štíhlé a zdravé? Pak začátek nového režimu neodkládejte! Ostatně se nemusíte bát, že zdravý život znamenal nějaké převratné změny k horšímu. Občas totiž stačí malé změny, abyste dosáhli výrazných výsledků!

Jak své tělo na cestě ke zdraví a štíhlosti povzbudit? Zkuste kromě vyvážené a zdravé stravy vsadit i na následující tipy.

Zelenina ke každému pokrmu

Jíte například pětkrát denně? Výborně, pak si pětkrát denně dopřejte porci zeleniny. Prostě ji přidejte k jídlu při snídani, obědu, svačinách i večeři. Obsahuje spoustu živin a vlákniny, zato minimum kalorií, takže budete zasycení, aniž byste překročili optimální energetický příjem (naopak, díky porci zeleniny jej snížíte).

Kdy je čas na jídlo

Občas se stane, že člověk mlsá například z nudy, ve stresu, u televize nebo v práci, aniž by vlastně chtěl nebo potřeboval. Co to znamená? Jen zbytečné kalorie navíc. A tomu je také třeba udělat přítrž. Jezte proto jen tehdy, když máte, případně když se dostaví hlad. Poslouchejte víc své tělo a nevnucujte mu jídlo jen proto, že si k oblíbenému seriálu přece vždycky berete misku s chipsy apod.

Dojídat? Nejsme ve školce

Ostatně svému tělo často nutíme i neúměrně velké porce. Jen proto, že jsme si tolik jídla naložili na talíř (nebo nám bylo naservírováno), nemusíme od stolu odcházet nacpaní k prasknutí. Takže odbourejte přejídání a na porce se dívejte kritičtěji. Když nedojíte, nic se nestane. Naopak můžete svému tělu prospět. Účelem není samozřejmě hladovět, ale pamatovat, že na velikosti porcí záleží.

Motivační selfie

Před začátkem svých snah o štíhlou postavu se postavte třeba ve spodním prádle (nebo upnutějším oblečení) před zrcadlo a vyfoťte se. To samé opakujte po měsíci. A dalším. A dalším. Proč? Není nic lepšího než na vlastní oči vidět své úspěchy. Nečekejte hubnutí stylem dvě velikosti za dva týdny. Úspěchem je menší špíček v pase, jemně se rýsující svaly, kde dříve nebyly… Zkrátka na sebe nemějte nerealistické nároky!

Nebojte se zapotit

Je jasné, že skvělým pomocníkem při hubnutí a zdravém životním stylu je i pohyb. Jak jej využít na maximum? Poohlédněte se ve fitness centru po hodinách, na nichž se cvičí takzvaný HIIT, tedy vysoce intenzivní trénink. Ten je totiž při spalování kalorií nenahraditelný. Navíc lekce trvá okolo 45 minut a stačí ji zopakovat dvakrát až třikrát týdně.

Malé odměny

Bojíte se, že nový režim nevydržíte, protože si nedovedete svůj život představit bez nějakého toho mlsání? Pak odhoďte obavy. Ono totiž neuškodí, pokud jednou za čas zhřešíte. Pokud se vám totiž bude například o oblíbeném dortíku i zdát, navyšujete pravděpodobnost, že všechno vzdáte a vrátíte se do starých (a nezdravých kolejí). A tak si ho třeba v neděli malou porci dopřejte. Uspokojíte mlsný jazýček a budete zase pokračovat na cestě za zdravím.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat