Celulitida a kila navíc. Zvládněte je bylinkami

Novoročním předsevzetím každoročně vévodí hubnutí a touha po krásnějším těle. Mnoho lidí se tak s příchodem nového roku pouští do často drastických diet a za prostředky slibující úbytek kil utratí nemalé peníze. Tato předsevzetí ale často končí stejně náhle, jako začala. Zkuste to letos jinak a svěřte se do rukou přírody.

Není žádným tajemstvím, že klíčem k úspěchu je kromě stravování i zařazení pravidelného pohybu alespoň dvakrát týdně. Existují také bylinky, které naše snažení podpoří zlepšením látkové výměny, čímž nastartují tělo k hubnutí.

Pro výkonný metabolismus

Látkovou výměnu zlepšuje tinktura z kukuřice seté, přesněji výtažek z čnělek květů této rostliny. Kromě toho, že pomáhá snižovat nadváhu, je nápomocná i při snižování hladiny krevního cukru.

„Hubnutí podpoří i bylinná kúra z ananasu, vinné révy a řasy spiruliny v kombinaci s břízou, jalovcem a maté. Tato kúra přispívá ke štěpení cukrů a tuků a napomáhá též ke zdravému trávení a vyprazdňování. Kromě toho stimuluje správnou funkci jater, ledvin a střev,“ doplňuje bylinkářka Jarmila Podhorná.

Pomoc, mám hlad

Při hubnutí je především nutné smířit se s tím, že se jedná o dlouhodobější proces. Drastické diety slibující razantní úbytek váhy v řádech týdnů či dnů mají většinou jen krátkodobé trvání, navíc mohou člověku velmi ublížit. Základem zdravého stravování jsou menší porce víckrát denně a výběr kvalitních potravin. Než si tělo zvykne na nový režim, menší porce se vám mohou zdát nedostatečné a mezi jídly můžete trpět pocity hladu.

Ideálním pomocníkem je v tomto ohledu cesmína paraguayská, u nás známější pod názvem maté, jež pomáhá zahánět pocity hladu. Můžete na ni narazit v podobě čaje, účinnější je však její užívání ve formě tinktury, případně kombinace obojího. Maté dokáže tlumit pocit hladu a současně napomáhá odstraňovat přebytečný tuk z jater i z podkožní tkáně a střevního traktu.

Celulitida bez šance

Ne vždy je nutné shazovat desítky kil. K vyššímu sebevědomí a větší spokojenosti se sebou samým mnohdy stačí tělo zpevnit a zbavit se neestetických strií nebo celulitidy. K redukci celulitidy jsou nejvhodnější bylinky s pročišťujícími vlastnostmi.

„Tinktura z pýru plazivého pročišťuje lymfatický systém, čímž pomáhá zlepšovat kvalitu pokožky. Vhodná je též očistná kúra z Echinacey, která napomáhá zbavit tělo škodlivých látek a stimuluje redukci podkožního tuku,“ vysvětluje bylinkářka Podhorná.

K redukci i prevenci strií a celulitidy pomáhá promazávání pokožky olejíčky či mastmi. Na strie je vhodná například měsíčková mast, ke zlepšení kvality kůže se hodí bylinný sprej obsahující pýr, lopuch, tea tree, měsíček a eukalyptus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat