Nejen ženy mají celulitidu. Důležitá fakta o pomerančové kůži, která neznáte

Asi neexistuje dostatek hanlivých a nelichotivých slov, které by výstižně popsaly, jak moc může být pomerančová kůže otravná. Smutné je, že podle statistik trápí každou druhou ženu. A jak to s ní mají muži? Tahle fakta o celulitidě by vám neměly uniknout!

Celulitida? Hrudkovitá forma tuku v podkoží, která v plavkách moc parády neudělá. Zlikvidují ji krémy? A co s ní udělá solárium? Na určité návyky si dejte pozor!

Mají muži celulitidu?

Pánové mají v tomto směru víc štěstí – celulitidu má málokterý, neboť muži mají v porovnání se ženami méně tukových buněk. To ale neznamená, že se jim pomerančová kůže vyhýbá. Traduje se, že do ohrožené skupiny patří zvlášť mladíci v pubertě, protože potraviny, které konzumují, obsahují hormony. Pak platí to stejné jako u žen – podkožní tukové buňky se nafukují a plní odpadními látkami, které lymfatický systém nestačí odvádět.

Pravda o krémech

Obvykle se doporučuje používání krémů se skořicí či břečťanem. Populární jsou i výrobky obsahující retinol nebo kofein. A taky už je to trochu věda. O retinolu je známo, že pomáhá při regeneraci buněk, zatímco kofein je užitečný, pokud jde o stimulaci toku krve a snížení počtu tukových buněk. Odborníci tvrdí, že před použitím krému, který obsahuje kofein, by se tak nejprve měl nanést krém obsahující retinol. V opačném případě je účinek jednoho nebo druhého kontraproduktivní.

Navíc platí, že krémy nejsou spásou. Obvykle pomůžou, ale magické zázraky od nich očekávat nelze. Je nutné používat je dlouhodobě, důkladně vmasírovat do pokožky, hýbat se a důsledně dodržovat pitný režim. Pokud k večeři sníte tři koblihy s čokoládou, žádný krém za tisíce vám beztak nikdy nepomůže! A když už jsme u toho, utrácet ani tolik nemusíte.

Postačí vám hustý bílý jogurt, trochu olivového oleje a 3 lžíce mleté skořice. Vše promíchejte, naneste na postižené oblasti, zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně 20 minut působit.

Zmizí celulitida, když zhubnete?

Více tukových buněk, více viditelné celulitidy. A naopak. Méně tuku, méně pomerančové kůže. Logicky by tomu tak mělo být, ale bohužel, příroda má smysl pro humor. Nikdo vám nikdy nezaručí, že když sundáte pár kil, tak se celulitida vzdá. Tkáň je totiž i redukci váhy poškozena a roztažena. Rozsah a výskyt celulitidy také obvykle závisí na genech a hormonální nerovnováze. Ano, je to smutné….

UV záření může mít špatný dopad na celulitidu

Navštěvujete solárium a v létě neslezete ze slunce ani v poledne? Čokoládový odstín vám možná sluší, ale každá mince má dvě strany. V tomto případě při exponování UV paprskem může dojít k poškození kožního kolagenu, což zvyšuje viditelnost celulitidy. Proto se doporučují krémy s vysokým SPF.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat