Nápoje, které podle dietologů výrazně urychlují hubnutí

Co pít, když člověk potřebuje nějak rozumně zredukovat váhu? Zapomeňte na sportovní drinky nabité cukrem a zeštíhlující „utrejchy“ nevábné barvy a pochybného složení. Dopřejte si raději sklenici ledové vody a šálek černého čaje!

Každý, kdo se rozhodl zbavit se nadbytečných kil, bezpečně ví, že bez pravidelné fyzické aktivity a správného jídelníčku se to neobejde. Jenže co takový pitný režim? I ten vám při spalování kalorií může hodně pomoci! Které nápoje jsou skutečně dobrou volbou?

Voda s ledem. Klidně i z kohoutku

O tom, že dodržování pitného režimu je pro zdraví klíčové, každý z nás slyšel za svůj život minimálně stokrát. Jenže pozor, voda není jen hydratační nutností, ale i báječným dietním fíglem! Američtí odborníci se na základě vlastního průzkumu domnívají, že s její pomocí lze spálit i 500 kalorií týdně, což je poměrně dost.

Prý je to proto, že blahodárná tekutina urychluje metabolické funkce, přispívá k odplavování škodlivin a pomáhá při trávení. Úplně nejlépe uděláte, když ji budete popíjet ledovou. Tělo pak bude mít potřebu se zahřát a aktivuje svaly, čímž se odstartuje přirozený proces spalování kalorií. Tedy alespoň tak to vidí experti.

Černý čaj? Ten se fakt nezdá

Ačkoli většina lidí by přísahala, že nejlepší ranní vzpruhou je pořádný hrnek kávy, ukázalo se, že i černý čaj má svá skrytá pozitiva. Zajímavý pokus amerických vědců z Kalifornské univerzity prokázal, že složky v něm obsažené přispívají k produkci zdravých střevních bakterií a zároveň podporují metabolismus. Namítáte, že je na čaj vedro? Nachystejte si ho v ledové verzi! Nebudete litovat…

„Naše poznatky jednoznačně ukazují, že černý čaj prostřednictvím obsažených polyfenolů stimuluje produkci mastných kyselin s krátkým řetězcem, což výrazně urychluje metabolickou rychlost těla. To, jak tento nápoj působí na střevní mikroflóru, může skutečně přispět ke ztrátě váhy,“ vysvětluje vedoucí výzkumu a zároveň expertka na výživu Susanne Henning.

Kokosová voda jako nádech exotiky

Kokosová voda je nasládlá bezbarvá tekutina získávaná z dutin nezralých kokosů. Aby nedošlo k nějakému nedorozumění, tento produkt nemá s kokosovým olejem ani mlékem pranic společného, to je zase úplně jiná písnička. Exotický nápoj obsahuje naprosté minimum kalorií, tudíž ho můžete „nasávat“ naprosto bez následků. Na stranu druhou je napěchován množstvím bioaktivních enzymů, které podle závěrů britské studie urychlují spalování kalorií až dvojnásobně. Kokosová voda díky obsahu molekul cytokynů také zastavuje předčasné stárnutí buněk, zlepšuje krevní oběh a léčí bolesti hlavy. Dáte si?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat