Jak zůstat ve formě a nepřibrat i během dovolené

Pomalu balíte kufry a jste jednou nohou v letadle? V pořádku. Co ale můžete udělat pro to, abyste po návratu a vstupu na váhu nebyli nemile překvapení? Zkuste se držet tohoto manuálu, který vás zahálet nenechá!

Chystáte se na dovolenou a trochu se bojíte, že pobyt v tropickém ráji vaše zajeté fitness návyky zadupe úplně do země? Tak samozřejmě – lákadlům v podobě plážového lehátka a různobarevných koktejlů se vážně jen těžko odolává, ale to pořád ještě neznamená, že se do reality vrátíte s pár kily navíc. Jak se udržet ve formě i mimo své domácí prostředí?

Vyberte to správné ubytování

Kde jsou ty doby, kdy člověk mohl hovořit o velkém štěstí, pokud byl součástí hotelu alespoň menší bazén?! Dávno pryč! Dnes můžete v rámci dobře zvoleného ubytování využít těch nejlepších služeb, včetně špičkově vybaveného fitcentra, půjčovny sportovního oblečení nebo poradenství osobního trenéra. Proč toho tedy nevyužít? Až budete plánovat dovolenou, zaměřte se na hotely, které myslí i na své aktivně založené klienty. Tak si budete moct zacvičit přesně podle svého harmonogramu – jen s poněkud hezčím výhledem.

Choďte pěšky, kde to jen jde

Pohybovat se v prázdninové destinaci po svých? To má hned dvě veliké výhody. Za prvé, snadno splníte cíl deseti tisíc kroků, který je podle odborníků denní zdravotní nutností. A za druhé?

Procházky vám umožní dokonale poznat tamní region. Všechna místa uvidíte očima místních obyvatel, uděláte si pár fotek a dokonale nasajete atmosféru. Tohle vám žádný autobus s průvodcem či taxík nabídnout rozhodně nemůže,“ domnívá se spolumajitelka úspěšné americké cestovní kanceláře Country Walkers, Jamen Yeaton-Masi. Tahle dáma asi ví, o čem mluví.

Zkuste činnost, jež je pro dané místo typická

Když člověk jede do Itálie, zpravidla si v restauraci objedná těstoviny nebo pizzu – jakožto místní, ba přímo národní pokrmy. Máte to „hozené“ stejně? Pak se téhle myšlenky držte i v případě dovolené. Jste u moře? Zapište se na kurzy surfování. Chystáte se na hory? Okuste krásy horolezectví – samozřejmě s instruktorem, pokud jste doteď šplhali maximálně po schodech do pátého patra paneláku. To vám nejenže pomůže spálit nějaké ty kalorie, ale ještě budete mít na co vzpomínat!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat