Štíhlá díky mořským řasám? Proč to nezkusit!

Napadlo vás někdy, proč mají mořské panny tak úchvatnou postavu (odhlédneme-li od faktu, že žádné mořské panny neexistují a pravděpodobně si je námořníci pletli s nikterak štíhlými kapustňáky)? Vypadá to, že za své ladné křivky vděčí mořským řasám.

Tahle pochutina je na českých stolech stále poměrně novinkou (nejspíš za to může skutečnost, že nemáme moře), ale vyplatí se, dát jí šanci. Tady máte tři hlavní důvody.

1.    Mořské řasy pomáhají ovládat vaši chuť k jídlu

Řasy obsahují téměř mizivé množství tuku, zato jsou bohaté na vlákninu, takže pozitivně působí na naše zažívání, dokážou nadlouho zasytit, a navíc pomáhají kontrolovat hladinu cukru v těle (díky čemuž vás neovládne po hodině od oběda vlčí hlad).

2.    Zásobárna vitaminů a minerálů

V mořských řasách jsou bohatě zastoupeny především vitaminy A, C, E, K a vitaminy skupiny B. Navíc řasy obsahují spoustu důležitých minerálů, včetně jódu, selenu, vápníku a železa.

3.    Zdroj proteinů

A aby toho nebylo málo, další výhodou mořských řas je, že obsahují aminokyseliny, které jsou základním stavebním kamenem bílkovin.

Ještě stále nejste tak úplně přesvědčeni, zda dáte řasám šanci? Pak tedy vězte, že několik studií naznačilo, že látky obsažené v mořských řasách pomáhají blokovat ukládání tuku v těle. Nicméně je třeba, aby tuto teorii potvrdily další výzkumy. Podobně je na tom i hypotéza, jež se objevila v několika studiích, tvrdící, že konzumace mořských řas snižuje riziko onemocnění rakovinou prsu.

Nicméně, řekne-li se A, je nutné říci i B. Někteří odborníci na výživu přidávají k doporučení konzumace  mořských řas i jemné varování – objevily se totiž obavy, že přílišné holdování mořským řasám s sebou nese i určité riziko otravy (je nutné vybírat kvalitní produkty, nejlépe bio), navíc řasy obsahují poměrně vysoké množství sodíku, proto byste jich neměli jíst denně velké množství. Jinak ale neexistuje žádný důvod, abyste mořské řasy na jídelníček nepustili.
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat