Na opar vyzrajete sójovou omáčkou nebo droždím

Mít opar je pěkná otrava. Zvolte tu správnou strategii i nejsilnější zbraně! To byste možná nevěřili, kolik se jich skrývá ve vaší domácnosti…

I malý opar dokáže člověku pěkně „zatopit“. Nakažlivé onemocnění, které vyvolává virus herpes simplex (HSV), nejenže nepříjemně svědí, ale také je nevzhlednou ozdobou. A co hůř, jakmile se jednou objeví, moc rád se vrací na „místo činu“! Co s tím? Ano, můžete pro pomoc vyrazit do lékárny, kde vám nabídnou speciální prostředky, ovšem připravte se na to, že za ně draze zaplatíte. Existuje nějaký plán B? No samozřejmě, vyzkoušet můžete i jistá domácí opatření, která vaši peněženku nezruinují!

Sójová omáčka. A to jako vážně

Už naše babičky doporučovaly mít po ruce omáčku ze sójových bobů. Toto tradiční ochucovadlo asijské kuchyně je nejlepší povolat do akce při prvním šimrání na rtu, jež neklamně ohlašuje příchod červeného nepřítele. Pokud si s ním postižené místo ošetříte bez zbytečného prodlení, máte velkou šanci, že výrůstek zmizí dřív, než se stihne „rozkoukat“.

Propolis? Ani ten vás nezklame

Propolis je přírodní látka na bázi pryskyřice, kterou pilné včelky využívají k utěsňování otvorů ve stěnách úlů. Unikátní „stavební materiál“ obsahuje více než 300 aktivních biologických sloučenin, což z něj dělá účinnou medicínu s dezinfekčním, protizánětlivým, hojivým a bolest zmírňujícím účinkem. Co říkáte na tohle „pomazání“? Po pár opakováních budete mít po starosti!

Droždí jako možné řešení

I obyčejné kvasnice mají nedocenitelnou hodnotu, když jde o nechtěné útvary na pokožce. Jak s nimi naložit? Přibližně 10 gramů vmíchejte do šálku teplé vody. Směs následně nechte chvíli odpočívat, poté oslaďte cukrem, ať nemáte po degustaci takový šok, a vypijte – ideálně každý den po dobu několika dní. Tahle kúra umí zázraky….

Vsadit můžete i na tea tree oil

Tea tree oil pochází z listů čajovníku (Melaleuca alternifolia), jehož domovem je Austrálie. Má pronikavé aroma, které si mnozí pletou s eukalyptem. O jeho jedinečnosti se vědělo už za druhé světové války, neboť byl součástí balíčků první pomoci pro armádu i námořnictvo. O jeho schopnostech se můžete přesvědčit i vy. Smícháte-li jeho malé množství s kokosovým olejem, získáte efektivní medikament nejen na opary, ale i drobné popáleniny, povrchové odřeniny, záněty nehtového lůžka, modřiny i afty.

Zdroj: healthline.com, aad.org






Celkem 2 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat