Hubnutí začíná v hlavě aneb Neničte si mozek hamburgery

Hubnutí začíná v hlavě. To je známá věc. Ovšem podle všeho v ní začíná i tloustnutí. Nezdravá jídla nám totiž neničí jen postavu, ale i mozek…

Američtí neurologové přišli na skutečnost, že nezdravá, tučná jídla (především ta z fast foodových řetězců) v našem mozku ničí právě ty buňky, jež velkou měrou ovlivňují tělesnou hmotnost a ukládání tukových zásob.

Bez těchto buněk pak člověk o to více tloustne a začíná koloběh, jehož výsledkem je obezita, s níž si již neumí sám bez odborné pomoci poradit. Začne-li člověk často a pravidelně konzumovat nezdravá jídla z rychlého občerstvení, dochází u něho podle vědců k zánětům v hypotalamu, centru mozku, jež je mimo jiné odpovědné i za ukládání tuků.

„Odhalili jsme jasné poškození a následnou ztrátu kriticky důležitých neuronů pro omezování hmotnosti. Právě tato skutečnost, tedy že následkem nezdravého životního stylu, který je tolik oblíben především v Americe, může vysvětlovat, proč je trvalé zhubnutí pro tolik obézních lidí tak složité až nemožné,“ potvrdil jeden z autorů výzkumu dr. Joshua Thaler.
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat