Čaj čínských císařů je nečekaný pomocník při hubnutí

V dřívějších dobách patřil Pu-Erh nebo také puehr mezi nejvybranější čaje, které byly podávány pouze čínským císařům. Tušili jste, že odbourává alkohol a pomáhá při hubnutí?

Pu-Erh se vyvinul z vysoce kvalitních sort zeleného čaje. K jeho přípravě se používaly mimořádně veliké čajové lístky, které se pozvolnou fermentací a dlouhodobým skladováním měnily v čaj Pu-Erh. Nevšední zemitá chuť tohoto nápoje nelahodí každému. Mnozí milovníci se k němu museli takzvaně propít. A není divu. Na jazyku může přecházet od lehce svíravé, nasládlé po medovitě zemitou až hořkosladkou. V dnešní době lze zakoupit i aromatizované druhy, které přináší nové zážitky a účinky. V těchto případech je „základ“ čaje doplněn o svěží tóny ovoce, bylinek, ale i různých koření.

Blahodárné účinky

V čínské medicíně je tento čaj pokládán za léčivo. Pu-Erh ocení především ženy. Má totiž schopnost spalovat tuky. Je též znám pod názvem požírač tuku, proto patří k ideálním doplňkům redukčních diet. Podporuje trávení a aktivuje látkovou výměnu. Díky nízkému obsahu teinu a vysokému podílu antioxidantů je vhodný při detoxu jako součást očistných kúr.

Protože obsahuje mírné množství antibiotik, dovede ochránit před infekčními chorobami tím, že zabraňuje množení bakterií. Máte vysoký cholesterol? Vědecké studie dokazují optimalizaci hladiny cholesterolu až o 13 % za měsíc, a to je díky pravidelné konzumaci tří šálků čaje denně.  Po Pu-Erhu však sáhněte i „ráno poté“. Odbourává totiž alkohol a mírní příznaky kocoviny. I když tento druh čaje obsahuje méně teinu než zelený či černý čaj, stejně dobře navozuje příjemný pocit uvolnění a relaxace.

Správná příprava

Čaje různých druhů se nepřipravují vždy stejným způsobem, záleží na kvalitě, teplotě vody, trvání výluhu a počtu nálevů. Pu-Erh se připravuje obdobně jako černý čaj, zalévá se vroucí vodou o teplotě 100 ⁰C  – v poměru jedné čajové lžičky čaje na šálek. Doba louhování je stanovena na tři až pět minut.  Výluh přitom lze opakovat. Měnící se chuť i aroma vás možná překvapení.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat