Pusťte si hudbu. Budete veselejší, soustředěnejší a štíhlejší

Říká se, že ticho léčí. Nic proti tomu, ovšem pokud toužíte po hezčích křivkách, příliš vám nepomůže. To hudba ano! Mimochodem, libozvučné tóny také zlepšují náladu, výkonost i řidičské schopnosti.

Pouštíte si doma hudbu? Pokud ne, je to velká škoda. Systém organizovaných zvuků linoucí se z reproduktoru vám totiž může v mnoha ohledech pomoci. A to jako vážně! Vůbec nezáleží na tom, jakým žánrem „nakrmíte ucho“, neboť ať už jde o lidovku, country či hip hop, fantastické „vedlejší účinky“ se dostaví již po prvních tónech. Například které?

Menší porce, lepší křivky

Ačkoli to zní opravdu bláznivě, píseň vlastně funguje jako neomylný výživový poradce. Tedy alespoň podle poznatků nedávné americké studie uskutečněné na Cornellově univerzitě, o kterých byste se dočetli v odborném magazínu Psychological Reports. Z nich totiž vyplývá, že lidé, kteří při jídle naslouchají zpěvu, jedí menší porce přibližně o 20 %. No vida, zajímavá prevence přejídání, že?

Ovšem pozor, muzika je také skvělým parťákem při tréninku, neboť značně zlepšuje sportovní výkony a dodává energii. To zase na základě vlastního průzkumu tvrdí angličtí vědci působící v liverpoolském Výzkumném ústavu sportovních a cvičných věd (Research Institute for Sport and Exercise Sciences).

Dobrá nálada i kreativní myšlení? Může být

Potřebovali byste v práci zazářit, aby šéf konečně uznal, že to vyšší finanční ohodnocení si skutečně zasloužíte? Žádný problém, stačí z kanceláře vyhnat ticho. Odborníci z Illinoiské univerzity prostřednictvím svého výzkumu odhalili, že pokud je člověk vystaven jemu příjemným rytmům, lépe se soustředí a bývá kreativnější. Také mu prý nechybí optimismus, jelikož poslech hudby pozitivně ovlivňuje hladinu neurotransmiteru dopaminu, který úzce souvisí s pocity štěstí, radosti a vzrušení. Je tohle způsob, jak se stát nabuzeným zaměstnancem měsíce? Podle všeho ano!

Menší riziko dopravních nehod. Jako vážně

Dopravních nehod bohužel stále přibývá, což je všeobecně známý fakt. Strážci zákona to připisují hlavně riskantní jízdě nezodpovědných šoférů a používání mobilních telefonů za volantem. Jak na silnicích zajistit bezpečí? To je otázka, na kterou možná našla odpověď americká studie zveřejněná v časopise Ergonomics. Její finální analýza sděluje, a to doslova, že jedinci, kteří při řízení automobilu poslouchají libozvučné tóny, se v provozu dopouštějí výrazně menšího počtu chyb – tedy v porovnání s těmi, co preferují nerušený klid. A co si k cestování pustíte vy? Kdo ví, třeba díky šikovně zvolenému playlistu nepřijdete už ani o jediný bod!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat