Cvičení a sport snižují riziko rakoviny tlustého střeva až o 90 procent

Cvičit, cvičit a zase cvičit. To by měl dělat každý člověk denně, pokud se chce vyhnout mnoha typům rakoviny. Nebo alespoň snížit riziko jejich rozvoje na minimum. Podle jedné z nejrozsáhlejších studií totiž častý pravidelný sport snižuje riziko rakoviny plic až o sedmasedmdesát a riziko rakoviny tlustého střeva až o devětaosmdesát procent.

Cvičení posiluje srdce, činnost a zdraví plic a také výkonnost imunitního systému. Cvičením se snižuje míra zánětů v těle, a to vše sečteno a podtrženo snižuje riziko rakoviny.

Jasné důkazy

„Výsledky našeho rozsáhlého výzkumu, který je jedním z prvních, největších a nejrůznorodějších výzkumů kohort sledujících vliv cvičení na výskyt rakoviny v populaci, je naprosto přesvědčivý a průkazný,“ tvrdí onkoložka doktorka Catherine Handy Marshal z John Hopkins University.

Rakovina tlustého střeva je nejčastějším onkologickým onemocněním v české populaci. A to především kvůli nezdravému jídelníčku a nedostatku pohybu.

Smutné české statistiky lze zvrátit

Ačkoli se mladší generace ve větší míře zapojují do změny stravy a pohybují se více než jejich rodiče, stále jsme v počtu nemocných a umírajících na rakovinu tlustého střeva na předních místech zemí světa. Rakovina plic je jedním z nejčastějších nádorových onemocnění světa. Ročně na něj umírají miliony osob na celé planetě.

Z výzkumu vyplývá, že osoby, které jsou sportovně nejaktivnější a cvičí denně, jsou před oběma typy rakoviny chráněny nejvíce. A i v případě, že onemocní rakovinou, mnohem častěji ji překonají a vyléčí se z ní.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat