Zpěvačce Adele zmizely kila mávnutím proutku

Snad každý už slyšel o zázračném zhubnutí slavně zpěvačky Adele. Nadbytečné kilogramy zahodila díky „sirtfood dietě“. My vám prozradíme, o co se jedná a jak můžete zhubnout také.

Adele, která vypadala na dovolené v Karibiku šťastnější a hubenější, než kdykoli předtím, vděčí svému váhovému úbytku „čokoládové dietě“.  Je ale Sirtfood, neboli sirtuinová dieta, která je oblíbená i u dalších celebrit, opravdový zázrak nebo jen další z řady těch, které více slibují, než skutečně dokážou?

Co je sirtfood?

Co zní spíše jako pokrm z jiné planety, je ve skutečnosti mnohem prozaičtější. Sirtfood je založená na sirtuinovém aktivátoru, druhu proteinu, který v našem těle chrání buňky před jejich odumřením nebo napadením nemocí. Mnohé výzkumy také prokázaly, že dokáže přispět k regulaci látkové výměny, stavbě svalstva a spalování tuku.

Co tedy můžete jíst?

Jak už jsme naznačili, tak alfou a omegou této diety je čokoláda a červené víno, protože obsahují velký počet sirtuinových aktivátorů. Ale povolené jsou i další potraviny, jako jablka, citrusové ovoce, petržel, kapary, borůvky, zelený čaj, soja, jahody, kurkuma, olivový olej, červená cibule, rukola, káva.

Země, kde se tyto potraviny konzumují často, i přes to, že se lidé neřídí žádným dietním plánem, jsou Japonsko a Itálie.

A je vůbec nějaký dietní plán?

Samozřejmě! V prvním týdnu přichází omezení na pouhých 1000 kalorií na den. To se skládá ze tří sirtuinových koktejlů a jednoho hlavního jídla. Další tři týdny je povoleno 1500 kalorií denně při dvou hlavních pokrmem bohatých na sirtuin a dvou zelených koktejlů. Z dlouhodobého hlediska po těchto čtyřech týdnech už žádný pevný dietní plán není. Zlaté pravidlo zní – stravujte se dále zdravě a spoléhejte na sirtuin!

Je dieta zdravá?

Oproti ostatním dietám, které jsou založeny na dramatickém a nezdravém zhubnutí, je sirtfood dieta perfektní, pokud chcete posílit imunitní systém. Dieta je velmi vyvážená a povoluje spoustu lahodných jídel, které neznějí vůbec dietně!

My vám přinášíme recept na sirtuinový koktejl.

Potřebovat budete:

  • 75 g listové kapusty
  • 30 g rukoly
  • 5 g petržele
  • 2–3 stonky řapíkatého celeru
  • půl zeleného jablka
  • šťávu z půlky citronu
  • ½ lžičky matcha prášku

Všechny přísady vložte do odšťavňovače, nakonec vymačkejte citron a vmíchejte matcha prášek. Řádně promíchejte. Doporučuje se tento koktejl nepít večer, protože matcha obsahuje velké množství kofeinu. Koktejl můžete také podle libosti naředit čerstvou vodou.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat