Rizika spojená s užíváním wifi

Máte potíže se spánkem? Za to asi můžete „poděkovat“ wifi routeru. V jeho souvislosti se ale hovoří i o zvýšeném riziku rakoviny, neplodnosti, kardiovaskulárních chorobách nebo poruchách pozornosti. Jste vy i vaše rodina v ohrožení?

Domácností, v nichž není wifi připojení naprostou samozřejmostí, je jako šafránu. Lidé pomocí této moderní vymoženosti nahlížejí do internetového světa, sledují televizi, udržují čilé kontakty se svými blízkými, informují se o počasí nebo hrají hry. Je to ale bezpečné? Tak o tom se ve vědeckých kruzích stále vedou debaty plné vážných slov a rozjitřených emocí.

Nevinná zábava, nebo ohrožující problém?

Stále častěji se objevují názory, že wifi routery, jež fungují pomocí radiových vln, obdobně jako je to u televizí a rozhlasu, jen v mnohem vyšších frekvencích, negativně ovlivňují probíhající tělesné procesy. To může narušit kognitivní funkce, a to včetně paměti a koncentrace. Přijde vám to jako příliš „silné kafe“? Experti se odkazují na závěry jisté bavorské studie, podle kterých je mezi plošným zavádění wifi přijímačů do škol a stále narůstajícím počtem žáků s poruchou pozornosti jasná souvislost. Co dalšího je v sázce?

Kvalitní spánek? Ten nehrozí

Že spánková deprivace má doslova drtivé následky, o tom slyšel zřejmě každý. Dlouhodobý nedostatek kvalitního odpočinku může zapříčinit nadváhu, cukrovku, záněty i kardiovaskulární choroby, přičemž nahrává také depresím. Pokud jde o to, co nočnímu relaxu doslova odporuje, jedním z mnoha viníků je podle odborníků právě zmíněný zprostředkovatel internetu a jeho elektromagnetické frekvence.

Rakovina. Kvůli „netu“

O netermálním radiofrekvenčním záření z wifi se hovoří i v souvislosti se zvýšeným rizikem rakoviny a neplodnosti, neboť prý podstatně zhoršuje pohyblivost mužských spermií, což je při početí zásadní negativní faktor. I ženy by ale měly být ve střehu, protože jim údajně hrozí abnormální průběh těhotenství. Ačkoli stále probíhají výzkumy, jež možné vedlejší účinky wifi snad konečně s definitivní platností buď vyvrátí, nebo potvrdí, na klidu tyto informace nepřidají, viďte… Ne nadarmo se říká, že na každém šprochu je pravdy trochu!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat